Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.09.2017. | objavio Plusonline

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio deonicu Pirot – Dimitrovgrad. Svečanosti prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Saobraćaj se odvija od večeras!

Još jedna deonica Auto-puta na Koridoru 10, od Pirota do Dimitrovgrada, ukupne dužine 14,5 km danas je puštena u saobraćaj. Radove na ovoj deonici izvodi Kompanija „Trejs“ , a vrednost radova , koje finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, je oko 19, 5 miliona evra. Reč je o izuzetno savremenoj deonici koja u datim slučajevima moža da posluži kao aerodromska pista. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zvanično je pustio u saobraćaj ovaj deo puta. Svečanost je svojim prisustvom uveličao predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, a pored visokih gostiju iz zemlje i inostranstva, predsednika opština Pirotskog okruga i gradonačelnika  Pirota, prisustvovala je i potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof.dr Zorana Mihajlović, v.d. direktor preduzeća „Koridori Srbije“, Zoran Babić. Treba reći i to je svačano otvaranje dela puta pratio veliki broj gradjana, kao i brojne novinarske ekipe.

Prisutnima se najpre obratio v.d direktor Koridora Srbije, Zoran Babić. On je pored ostalog rekao da postoji nekoliko veoma zahtevnih deonica na trasi od Niša do Dimitrovgrada, ali da se poštuje dinamika radova i kvalitet.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, prof. dr Zorana Mihajlović, kaže da je do sada Srbija mnogo uradila na svim poljima. Izgradnja ove deonice je samo delić započetih poslova i da je pred ovom Vladom još mnogo značajnih poslova.

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, smatra da je jaka Srbija od velike koristi i za Republiku Srpsku. Istakao je dobru saradnju sa Srbijom i da tome najviše doprinosi predsednik, Aleksandar Vučić.

I na kraju, u zvaničnom obraćanju, govorio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Srbija gradi puteve na celom svom području, a putevi su od višestruke koristi, a najznačajniji za razvoj ekonomije jedne zemlje. On je izrazio zadovoljstvo onim što je do sada postignuto na istočnom delu  Koridoru 10 i uopšte izgradnjom putne infrastrukture.Ali, tu se neće stati. Svi projekti koji su pred Vladom Srbije biće realizovani kao i višegodišnji san hiljadu dvesta kilometara asfalta u Srbiji.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, ocenjuje da će moderna saobraćajnica u mnogome popraviti kvalitet života u pirotskom kraju jer zasigurno utiču na razvoj ekonomije. Dobra saradnja sa preduzećem „Koridori Srbije“ , koju Pirot neguje, takodje najdirektnije utiče na poboljšanje putne infrastrukture.

Predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, smatra da će brojni, raniji problemi biti rešeni kompletnom izgradnjom prateće putne infrastrukture vezane za glavnu saobraćajnicu Koridora 10. Na to je ukazao i sam predsednik Vučić, naglasio je Dimitrov.

Saopštenje iz Aktora:

Najnovija vest je da će Čačani koji rade u 5-6 radnih grupa uspeti
negde do večeras da montiraju ogradu i da će tada biti pušten autoput
za saobraćaj. Trenutno se montiraju, tj. vraćaju horizontalni delovi
ograde. Od sletanja se kasno odustalo. U četvrtak kasno u noć ograda
je već bila skinuta.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline