AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 13.11.2017. | objavio Plusonline

0

Potpisan Ugovor o saradnji sa firmom Pirteks iz Bugarske – biće upošljeno 60 radnika

U Svečanoj sali Gradske uprave u prisustvu gradonačelnika Vladana Vasića danas je potpisan Ugovor o saradnji između Slobodne zone Pirot i firme Pirteks Pirot d.o.o. koja će poslovati u okviru Slobodne zone.

Pirteks je bugarska tekstilna firma.

Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da je firma zakupila oko 700 kvadrata poslovnog prostora i u planu je najpre zapošljavanje 60 ljudi, a kasnije još 60. Pronašli su poslovni prstor u Slobodnoj zoni, trenutno se  radi na adaptaciji i opremanju prostora, raspisan je konkurs za radnike i očekuju da uskoro počnu sa radom, ističe Vasić i dodaje da je ovo od velikog značaja za obnovu tekstilne industrije u Pirotu.

Firma Pirteks iz Bugarske na tržištu je već 15 godina, kaže Svilen Blažev. Bave se proizvodnjom muških sportskih pantalona.

Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot, ističe da su tokom pregovora lokalne samouprave sa ovom firmom izgradili još jedan prostor koji će sada biti iskorišćen za potrebe firme Pirteks. Kostić je rekao da će Pirot polako postati i tekstilni grad sa svim kompanijama koje planiraju da uposle ljude.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline