Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 30.05.2013. | objavio Plusonline

0

Postavljanje kontejnera u selima se nastavlja

JP „Komunalac“ na Regionalnu sanitarnu deponiju odvozi semeće prema utvrđenom planu. Boban Tolić, zamenik direktora ovog javnog preduzeća, kaže da se smeće redovno odvozi i da se u sistem uključuju i sela sa teritorije opštine.

-Tokom aprila meseca izvezli smo na Deponiju 1.448,24 t otpada, što je otprilike prosek. Planiramo da na godišnjem nivou to bude i do 20.000 t , što će se prema ovom planu i ostvariti. Tome doprinosi i postavljanje kontejnera u selima. Danas stiže još 50 kontejnera, koji će biti najverovatnije postavljeni u selima Blato, Kostur,  Mali i Veliki Suvodol i Barje Čiflik, videćemo koliko možemo da obuhvatimo sela. Namera nam je da obuhvatimo što više sela i da za dve do tri godine sva sela budu u sistemu orgnaizovanog odnošenja smeća i samim tim problem otpada rešimo – kaže Tolić.

U tridesetak sela postavljeno je 260 kontejnera, kaže Tolić.

– Sa ovom količinom, ukupno je 260 kontejnera u selima što je polovina u odnosu na broj kontejnera u gradu. To je veliki broj kontejnera i treba ih podići i isprazniti sa tridesetak različitih lokacija, ali to ide. Naplata je oko 50 odsto , što nije najbolje, ali nadamo se da će biti bolje. Po nalogu Oopštine uklanjamo divlje deponije kojih je 13-14 u selima,  ali i taj posao ide po planu – dodaje Tolić.

Tolić kaže da će Komunalac u okviru svojih aktivnosti  naredne nedelje organizovati akciju podele cvetnog rasada građanima.

Tagovi: , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline