AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 15.05.2018. | objavio Plusonline

0

Položen kamen temeljac nove poslovno stambene zgrade. Prvi objekat sa energetskim razredom B u Pirotu

Danas je u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, Pirotskog okruga i velikog broja privrednika položen kamen temeljac buduće satembeno poslovne zgrade koja će se graditi na levoj obali Nišave nizvodno od mosta Gazela. Na površini od oko deset hiljada metara kvadratnih investitor, firma DENSI d.o.o. iz Pirota, planira izgradnju četiri objekta sa ukupno sto dvadeset stambenih jedinica, poslovnim prostorijama, dečjim vrtićem, parkovskim površinama i parkingom. Prema planiranoj dinamici radovi bi trebalo da budu završeni do kraja jula iduće godine.

Boban Mijalković, vlasnik firme DENSI d.o.o. Pirot, kaže da je reč o modernom objektu visoke energetske efikasnosti. Posebna pažnja je posvećena odabiru najkvalitetnijih gradjevinskih materijala. Cena kvadrata je oko osamsto evra.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da je reč o interesantnoj lokaciji, pored reke i budućeg tržnog centra LIDL. Kaže da je dobro što se i dalje investira u Pirotu. Lokalna samouprava je već preduzela odgovarajuće mere da se reguliše deo Ulice Vojvode Mišića, a radi se i projekat uredjenja Keja nizvodno od „Gazele“.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline