Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 18.06.2019. | objavio Plusonline

0

Polaganje testa iz matematike odloženo za četvrtak

Polаgаnje zаvršnog ispitа iz mаtemаtike koje je bilo zаkаzаno zа dаnаs u 9 čаsovа odloženo je zа četvrtаk, 20. jun 2019. godine. Učenici će test polаgаti od 9 do 11 čаsovа, objavilo je Ministarstvo prosvete.

Test iz matematike na maloj maturi  je „provaljen“ i to da se to dogodilo u nekoj školi, potvrdio je Ministar prosvete Mladen Šarčević .

Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo“ negde na terenu, zbog čega je test iz matematike pomeren za četvrtak.

“Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo”, kaže Šarčević Najavljuje i da je ovo poslednja godina kada ovakav rizik postoji, te da će od sledeće godine „sve biti digitalno“  kaže ministar Miladin Šarčević

Test iz matematike pomera se za četvrtak, a mali maturanti polažu u sredu, prema planu kombinovani test.

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline