Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 26.10.2016. | objavio Plusonline

0

Počeo dvanaesti Balkan teatar fest u Dimitrovgradu

Sinoć je u Dimitrovgradu otvoren dvanaesti  po redu  Balkan teatar fest.

balkan-teatar-fest

Na otvaranju Festivala premijerno je odigrana predstava „ Ženidba”, rađena po tekstu  Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u ređiji Tamare Jakov, a koju su odigrali domaćini, glumci pozorišta „Hristo Botev” iz Dimitrovgrada.

zenidba-premijera-1

Ljubitelji pozorišne umetnosti do 5. novembra imaće priliku da pogledaju  osam predstava za odrasle i jednu dečju predstavu u izvodjenju ansambala iz Srbije i Bugarske.

Nikolajča Manov, direktor Centra za kulturu u Dimitrovgradu kaže da je ovaj festival vrlo važan za njih, okuplja veliki broj glumaca sa strane i jako je posećen

  • Tradicionalni pozorišni festival u Dimitrovgradu, dvanaesti po redu, otovoren je sinoć predstavom „Ženidba“ koja je premijerno izvedena. I ova predstava je vrlo dobro primljena i posećena. Prema pripremljenom programu za ovogodišnji Balkan teatar fest predviđena su gostovanja pozorišnih ansambala iz Pirota, Aleksinca, Sofije i Beograda, istakao je Manov.

Glumci Narodnog pozorišta Pirot  predstaviće se publici u sredu 26. oktobra predstavom “Mali princ”.

Aleksinački “Teatar 91” gostovaće u petak 28. oktobra predstavom “Zvezdana prašina”.

U ponedeljak 31. oktobra nastupiće glumci pozorišta “Vraždane” iz Sofije predstavom “Alo,alo”.

Teatar Sofija igraće u utorak, 1. novembra, predstavu “Poslednji strastveni ljubavnik”.

U sredu, 2. novembra, pozorišna grupa iz Beograda predstaviće se komadom “Balkanski seks i grad”.

Dramsko lutkarsko pozorište Vraca, tradicionalni gost festivala , u četvrtak, 3. novembra, nastupiće predstavom “Još jednom ako dozvolite”.

Na zatvaranju  Balkan teatar festa, u subotu, 5. novembra, publika će imati priliku da pogleda predstavu  beogradskog udruženja “Vuk” u kojoj učestvuje 15mladih glumaca. Oni će se predstaviti pozorišnim komadom “Odlazni terminal”.
Sve predstave počinju u 19.30 sati u velikoj sali Centra za kulturu.  

Festival se realizuje uz podršku Opštine Dimitrovgrad i Nacinalnog saveta bugarske nacionalne manjine.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline