Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 26.10.2016. | objavio Plusonline

0

Počeo dvanaesti Balkan teatar fest u Dimitrovgradu

Sinoć je u Dimitrovgradu otvoren dvanaesti  po redu  Balkan teatar fest.

balkan-teatar-fest

Na otvaranju Festivala premijerno je odigrana predstava „ Ženidba”, rađena po tekstu  Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u ređiji Tamare Jakov, a koju su odigrali domaćini, glumci pozorišta „Hristo Botev” iz Dimitrovgrada.

zenidba-premijera-1

Ljubitelji pozorišne umetnosti do 5. novembra imaće priliku da pogledaju  osam predstava za odrasle i jednu dečju predstavu u izvodjenju ansambala iz Srbije i Bugarske.

Nikolajča Manov, direktor Centra za kulturu u Dimitrovgradu kaže da je ovaj festival vrlo važan za njih, okuplja veliki broj glumaca sa strane i jako je posećen

  • Tradicionalni pozorišni festival u Dimitrovgradu, dvanaesti po redu, otovoren je sinoć predstavom „Ženidba“ koja je premijerno izvedena. I ova predstava je vrlo dobro primljena i posećena. Prema pripremljenom programu za ovogodišnji Balkan teatar fest predviđena su gostovanja pozorišnih ansambala iz Pirota, Aleksinca, Sofije i Beograda, istakao je Manov.

Glumci Narodnog pozorišta Pirot  predstaviće se publici u sredu 26. oktobra predstavom “Mali princ”.

Aleksinački “Teatar 91” gostovaće u petak 28. oktobra predstavom “Zvezdana prašina”.

U ponedeljak 31. oktobra nastupiće glumci pozorišta “Vraždane” iz Sofije predstavom “Alo,alo”.

Teatar Sofija igraće u utorak, 1. novembra, predstavu “Poslednji strastveni ljubavnik”.

U sredu, 2. novembra, pozorišna grupa iz Beograda predstaviće se komadom “Balkanski seks i grad”.

Dramsko lutkarsko pozorište Vraca, tradicionalni gost festivala , u četvrtak, 3. novembra, nastupiće predstavom “Još jednom ako dozvolite”.

Na zatvaranju  Balkan teatar festa, u subotu, 5. novembra, publika će imati priliku da pogleda predstavu  beogradskog udruženja “Vuk” u kojoj učestvuje 15mladih glumaca. Oni će se predstaviti pozorišnim komadom “Odlazni terminal”.
Sve predstave počinju u 19.30 sati u velikoj sali Centra za kulturu.  

Festival se realizuje uz podršku Opštine Dimitrovgrad i Nacinalnog saveta bugarske nacionalne manjine.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline