AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 19.05.2019. | objavio Plusonline

0

Vesti iz Doma kulture: Plesači pokupili brojne nagrade na takmičenju u Beogradu, Hor nastupio u Parohijskom domu

Jedno od najvećih takmičenja u savremenoj igri na kojem su učestvovali plesači iz cele Srbije održano je 18. maja u Kombank dvorani u Beogradu. Plesači iz plesne škole Doma kulture Pirot učestvovali su sa šest koreografija u kategorijama jazz ballet, open dance, hip hop i street dance.

Plesači od 8 do 16 godina ostvarili su zapažene rezultate kako u solo i duo izvedbama tako i u grupnim i formacijskim plesovima.

Draginja Kostadinović u kategoriji solo mini jazz ballet osvojila je 3. mesto sa koreografijom Tijane Ćirić.

Mila Manić u kategoriji solo juniors jazz ballet osvojila je 3. mesto u koreografiji Anđele Hristov, a u istoj konkurenciji Teodora Madic zauzela je 2. mesto u koreografiji Tijane Ćirić.

Vladana Blagojevic i Tanja Denčić osvojile su 1. mesto i zlatnu medalju sa hip hop koreografijom Ivane Ignjatović.

Najzapaženije bile su koreografije sa kojima su plesači iz Doma kulture osvojili dva pehara i zlatne medalje u konkurenciji open juniors i street dance kids.

  • Posebno se radujem što su ovi rezultati pokazatelji naše dobro postavljene osnovne škole plesa. Na ovom takmičenju učestvovali su i polaznici naše škole koji vežbaju svega osam meseci i ovi pehari i medalje dodatno su nas motivisali da nastavimo sa radom i držimo se postavljenih principa. Velika podrška kolektiva Doma kulture, direktora Miška Ćirića, kostimografa Milice Jovanović kao i samih roditelja ove divne dece doprinela je da nas stručni žiri poput Milice Cerović, primeti i nagradi, rekla je Tijana Ćirić, koreograf Doma kulture.

Tijana Ćirić je najavila da će plesači Doma kulture u petak, 24.maja, od 19 časova imati koncert u sali Doma kulture.

Ovog vikenda je i Hor Doma kulture sa dirigenticom Anitom Nikolić održao koncert u Parohijskom domu Hrama Svetog Save. 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline