AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 13.08.2017. | objavio PlusonlineAdmin

0

Pirotski trubači Saše Pavlovića uspešno nastupili na Guči. Pobednik, osvajač zlatne trube je Janko Jovanović i njegov orkestar iz Požege. Pirotski ćilim na sceni!

Kiša koja je pala glavnog festivalskog dana, nije pokvarila atmosferu koju iz večeri u veče prave saboraši na stadionu. Nakon prethodne večeri, kada su Boban Marković i finalisti koji su publiku digli na noge tokom Ponoćnog koncerta, na kojem su učestvovali i Pirotski trubači Saše Pavlovića , na subotnjem takmičenju vrhunsko muziciranje se nastavilo, a istinski ljubitelji trube su imali priliku da čuju jedinstvene majstorije najboljih trubača na svetu kada je ovaj način muziciranja u pitanju.

  Žiri je odlučio da je pobednik 57. Dragačevskog sabora trubača Janko Jovanović, iz Požege, iz orkestra koji nosi naziv po njemu i kolegi Ljubivoju Dikoviću.,

Nagrada koju tradicionalno dodeljuje publika, – Zlatna truba, otišla je u ruke Ivanu Jovanoviću, iz Užica.

Za najbolji orkestar proglašeni su trubači pod vođstvom Bojana Krstića, iz Vladičinog Hana, a nagradu za izvornu izvedbu dobio je Ivan Đenadić, iz Akmačića.

    Pirotski trubači Saše Pavlovićaq koji su nastupili   šesnaesti ,  izuzetno kvalitetno su odsvirali  dve pesme.

 

Nedeljni program

Nakon mirnijeg nedeljnog dana, i zasluženog odmora trubačima i saborašima koji su predvideli Organizatori, u nedelju se očekuju bravure, najpre Bojana Ristića, a zatim i majstora trube koji su osvajanjem svih titula u Guči bili dužni da svoja mesta ustupe mlađima.

Vrhunac večeri, ali i ovogodišnjeg, više nego uspešnog Sabora, biće nastup prijatelja i najboljeg ambasadora trubačke muzike u svetu Gorana Bregovića, koji će, ovaj put, sa svojim Bijelim Dugmetom zatvoriti program.Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline