Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 24.01.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Pirotski Tigar u osvajanju švedskog i danskog tržišta

Delagacija kompanije Tigar a.d. iz Pirota, predvođena Vladimirom Ilićem,  generalnim direktorom Kompanije, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj u cilju povećanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekuću godinu i predstojeći trogodišnji period.

Sa kompanijom “Ilse Jacobsen” liderom u proizvodnji modne odeće i obuće u Skandinaviji, kompanija Tigar ugovorila je realizaciju od oko 50.000 pari obuće, u vrednosti od 1.200.000 eura i to sa perspektivom rasta od 15-20% u 2019. i 2020 godini.

Prema rečima generalnog direktora Vladimira Ilića na osnovu pregovora sa švedskom firmom “Wise Shoes”, pirotski Tigar bi od avgusta ove godine trebalo da krene sa probnom proizvodnjom novog proizvoda-patike od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

U domenu gumene obuće, švedska firma “Shepherd”  planira da realizuje do 2.000.000 eura u 2018. godini, sa značajnim udelom proizvodnje pirotske kompanije Tigar a.d. Za švedsko tržište pirotski Tigar proizvodi standardni zaštitni program pod brendom L&N, a osim toga pod brendom Sulman, proizvodi i kompletan asortiman “leisure boots”, sportski i modni program. Tokom posete, sa firmom “Shepherd” pregovaralo se i o uvodjenju dečijeg programa koji bi zahtevao zajedničko ulaganje i moguće partnerstvo dveju kompanija.

Direktor Ilić je istakao da je obilazak tržišta skandinavskih zemalja i ugovaranje uslova poslovanja deo aktivnosti koje kompanija Tigar iz Pirota preduzima u cilju realizacije planova za 2018. godinu, ali i povećanja proizvodnje i kvaliteta proizvoda za predstojeći trogodišnji period. Planirani proizvodi su u potpunosti usklađeni sa zahtevima tržišta i mogućnostima proizvodnog procesa fabrike pirotskog Tigra.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline