AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 14.03.2019. | objavio Plusonline

0

Ansambl Narodnog pozorišta Pirot briljirao sinoć u predstavi “Hasanaginica”

Sinoć je na “daskama koje život znače” pred pirotskom publikom odigrana premijera predstave “Hasanaginica”. Da su Piroćanci bili željni jednog ovakvog klasičnog komada govori i oduševljene publike po završetku predstave. Naravno toga ne bi bilo da ceo ansambl Narodnog pozorišta Pirot nije fenomenalno odigrao ono što im  je mladi reditelj iz Makednoije Andrej Cvetanovski i zadao kao zadatak. 

Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. Hasanaginica je pre svega priča o ženi. O svim ženama.  Ona od početka, pa sve do kraja ostaje nečija žena. To je njeno ime. Identitet određen onim čija je bila pre udaje i onim što je postala udajom. Ona kao osoba ne postoji.  Njena veličina je u tome što trpi. Ona ne ruši sistem. Velika je samo kao žrtva tog sistema. A sam sistem, zakoni po kojima se prema njoj postupa, iskrivljuju se onako kako odgovara onima koji su jači, u čemu se valjda može prepoznati svako, bilo muškarac bilo žena. Mlada glumica Danica Stanković ju je zaista dočarala.  Milan Nakov je briljirao u ulozi Hasan-age. Sve čestitke i ostatku ansambla Nataliji Geleban koja igra majku Hasan age, Aleksandru Raduloviću u ulozi Bega Pintorovića, Saški Stojanović koja igra majku Pintorovića, Danijeli Ivanović koja se odlučno snašla u ulozi Efendi Jusufa  i Aleksandru Aleksiću i Zoranu Živkoviću, koji glume hasanagine aske. 

Ovacije publike koje su trajale i trajale, rekle su sve. 

Scenograf i kostimograf je Sergej Svetozarev, kompozitror Dimitar Andonovski i lektor Nataša Lilić.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline