AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 14.03.2019. | objavio Plusonline

0

Ansambl Narodnog pozorišta Pirot briljirao sinoć u predstavi “Hasanaginica”

Sinoć je na “daskama koje život znače” pred pirotskom publikom odigrana premijera predstave “Hasanaginica”. Da su Piroćanci bili željni jednog ovakvog klasičnog komada govori i oduševljene publike po završetku predstave. Naravno toga ne bi bilo da ceo ansambl Narodnog pozorišta Pirot nije fenomenalno odigrao ono što im  je mladi reditelj iz Makednoije Andrej Cvetanovski i zadao kao zadatak. 

Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. Hasanaginica je pre svega priča o ženi. O svim ženama.  Ona od početka, pa sve do kraja ostaje nečija žena. To je njeno ime. Identitet određen onim čija je bila pre udaje i onim što je postala udajom. Ona kao osoba ne postoji.  Njena veličina je u tome što trpi. Ona ne ruši sistem. Velika je samo kao žrtva tog sistema. A sam sistem, zakoni po kojima se prema njoj postupa, iskrivljuju se onako kako odgovara onima koji su jači, u čemu se valjda može prepoznati svako, bilo muškarac bilo žena. Mlada glumica Danica Stanković ju je zaista dočarala.  Milan Nakov je briljirao u ulozi Hasan-age. Sve čestitke i ostatku ansambla Nataliji Geleban koja igra majku Hasan age, Aleksandru Raduloviću u ulozi Bega Pintorovića, Saški Stojanović koja igra majku Pintorovića, Danijeli Ivanović koja se odlučno snašla u ulozi Efendi Jusufa  i Aleksandru Aleksiću i Zoranu Živkoviću, koji glume hasanagine aske. 

Ovacije publike koje su trajale i trajale, rekle su sve. 

Scenograf i kostimograf je Sergej Svetozarev, kompozitror Dimitar Andonovski i lektor Nataša Lilić.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline