AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 21.05.2019. | objavio Plusonline

0

Pirot domaćin Međunarodnog kongresa urgentne medicine

Od 23. do 25. maja u Pirotu će biti održan peti Međunarodni kongres urgentne medicine Srbije, koji organizuju Društvo lekara urgentne medicine i Centar za hitnu medicinsku pomoć iz Sofije.

Predstavnici Organizacionog odbora danas su održali konferenciju za medije i najavili događaj.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, rekao je ovom prilikom da je zadovoljstvo što će Grad Pirot biti domaćin izuzetno važnog naučnog skupa i zahvalio organizatorima koji su prepoznali potencijale Pirota za ovakav događaj. Ranđelović je dodao da je ovo drugi kongres iz oblasti medicine koji se događa u našem gradu, kao i da Pirot polako postaje interesantan za kongresni turizam.

Dr Vladana Stojanović, načelnica Službe hitne pomoći u Pirotu, najavila je da je svečano otvaranje kongresa zakazano za 23. maj u 18 časova, a tom prilikom prisustvovaće eminentni stručnjaci iz oblasti urgentne medicine, ali i brojni gosti koji su podržali organizaciju skupa.

Tokom konferencije za novinare govorili su i dr Saša Ignjatijević, predsednik Društva lekara urgentne medicine i dr Tanja Rajković, potpredsednik Društva lekara urgentne medicine.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, kaže da će se prilikom kongresa Hitna služba u Pirotu i Dom zdravlja Pirot prezentovati na prikladan i kvalitetan način i očekuje da će predstojeći kongres izneti najnovija saznanja u oblasti urgentne medicine.

Dr Milan Elenkov, anesteziolog u Opštoj bolnici Pirot rekao je da je Međunarodni kongres urgentne medicine uvod u Međunarodni dan urgentne medicine – 27. maj, koji će i službe u Pirotu obeležiti na prigodan  način.

Program kongresa je usmeren prema lekarima ali i specijalizantima, studentima medicine, kao i saradnicima medicinskim sestrama, istraživačima i naučnicima, farmaceutima i svima koji su uključeni u zbrinjavanje kritičnih pacijenata. Sesije će obuhvatiti važne aspekte urgentne medicine uključujući prepoznavanje i lečenje akutnih kardioloških stanja, kritičnog zbrinjavanja, osnovnog i naprednog ultrazvuka, lekcija iz taktičke i vojne medicine, toksikologije.

Tagovi: , , , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline