AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 25.01.2019. | objavio Plusonline

0

Piroćanac Uroš Mijalković ponovo na svetskoj sceni. Prva Premijer liga, ovog vikenda u Parizu!

    Uroš Mijalković, najbolji pirotski sportista  i jedan od najboljih karatista u Srbiji, učestvovaće ovog vikenda na prvoj Premijer ligi, koja se održava u Parizu od 25. do 27. januara.

     Mijalković je  boravio na pripremama reprezentacije, a potom u Pirotu trenirao sa svojim trenerom Nenadom Djordjevićem.

    U ekskluzivnoj izjavi za Portal Plus online, neposredno posle treninga na Zatvorenom bazenu, Uroš i Neša, kažu da veruju da će prvo svetsko takmičenje u ovoj godini biti uspešno.

   Mijalković  ističe  da je spreman, da se naravno lepo osećao u Pirotu, u porodici i sa društvom, da je sa Nešom naporno radio i da pun energije i optimizma očekuje start na svetskoj sceni!

     Nenad Djordjević, koji o Urošu brine i kao trener i roditelj, kaže da se radilo svakodnevno, na bazenu, u teretani, u sali i da je Uroš sve napore lako izdržao, da je fizički spreman. Obično je prvi nastup poseban izazov jer se još uvek ne zna ko je od protivnika u kakvoj formi.

   U Uroševoj kategoriji84 boriće se 63 takmičara. Medju njima su i najbolji, prva četvorica. Aktaš Ugur Turska, Araga Ryutaro Japan, Chobotar Valeri Ukrajina, Ivan Kvesić Hrvatska.

   Na prvoj Premijer ligi u ovoj godini učestvovaće 776 karatista i takmičara u katama iz 82 zemlje.  Najviše ih je iz Italije  51, Francuske 49, Španije i Egipta 28. Iz Srbije u Parizu će se boriti 12 reprezentativaca.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline