AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 25.01.2019. | objavio Plusonline

0

Piroćanac Uroš Mijalković ponovo na svetskoj sceni. Prva Premijer liga, ovog vikenda u Parizu!

    Uroš Mijalković, najbolji pirotski sportista  i jedan od najboljih karatista u Srbiji, učestvovaće ovog vikenda na prvoj Premijer ligi, koja se održava u Parizu od 25. do 27. januara.

     Mijalković je  boravio na pripremama reprezentacije, a potom u Pirotu trenirao sa svojim trenerom Nenadom Djordjevićem.

    U ekskluzivnoj izjavi za Portal Plus online, neposredno posle treninga na Zatvorenom bazenu, Uroš i Neša, kažu da veruju da će prvo svetsko takmičenje u ovoj godini biti uspešno.

   Mijalković  ističe  da je spreman, da se naravno lepo osećao u Pirotu, u porodici i sa društvom, da je sa Nešom naporno radio i da pun energije i optimizma očekuje start na svetskoj sceni!

     Nenad Djordjević, koji o Urošu brine i kao trener i roditelj, kaže da se radilo svakodnevno, na bazenu, u teretani, u sali i da je Uroš sve napore lako izdržao, da je fizički spreman. Obično je prvi nastup poseban izazov jer se još uvek ne zna ko je od protivnika u kakvoj formi.

   U Uroševoj kategoriji84 boriće se 63 takmičara. Medju njima su i najbolji, prva četvorica. Aktaš Ugur Turska, Araga Ryutaro Japan, Chobotar Valeri Ukrajina, Ivan Kvesić Hrvatska.

   Na prvoj Premijer ligi u ovoj godini učestvovaće 776 karatista i takmičara u katama iz 82 zemlje.  Najviše ih je iz Italije  51, Francuske 49, Španije i Egipta 28. Iz Srbije u Parizu će se boriti 12 reprezentativaca.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline