Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 21.02.2018. | objavio Plusonline

0

Penzioneri od aprila dobijaju ID kartice!

Penzioneri  u Srbiji, njih 1.729.000, više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice.

Kartice će izrađivati PIO fond i biće besplatne. Već od aprila  svi novi korisnici prava uz rešenje o penziji dobio i identifikacionu karticu, dok će za ostale penzionere sukcesivno biti urađene i podeljene do kraja godine.

Kartica će sadržati samo ime i prezime korisnika, identifikacioni broj, filijalu gde prima penziju. Inicijativu za izradu kartice pokrenulo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Ministar za rad Zoran Ðorđević nedavno je izjavio da se kartice za penzionere rade po ugledu na Senior kartice koje su naišle na veliku podršku u Beogradu.

Ministarstvo će nastojati, kako je rekao, da uključi što više kompanija i ustanova na lokalu te da uz penzionerske kartice najstariji sugrađani ostvare brojne popuste.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline