Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.04.2016. | objavio Plusonline

0

Pedijatri stiču nova znanja i veštine kroz projekat „Jačanje kapaciteta pedijatrijske zdravstene zaštite za podršku dece u ranom detinjstvu”

U prostorijama Savetovališta za mlade Službe za zdravstvenu zaštitu dece održan je sastanak povodom Projekta “Jačanje kapaciteta pedijatrijske zdravstvene zaštite za podršku dece u ranom detinjstvu”. Koordinatoor projekta je Dr Dragan Djordjević, pedijatar.

Sastanku su prisustvovali direktor Doma zdravlja Pirot, predstavnici Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove, Saveta za zdravlje Opštine Pirot, koordinator Projekta, predstavnik Udruženja pedijatara i predstavnik Unicefa.

Direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić, rekao je da je ovaj projekat vrlo važan za jačanje kapaciteta pedijatrijske službe i odgovarajućih institucija lokalne zajednice za podršku deci u ranom razvoju.

Stanislava Vučković, savetnik za Program ranog razvoja pri kancelariji Unicef-a za Srbiju, kaže da Unicef kancelarija u Beogradu sprovodi Program podrške primarnoj zdravstvenoj zaštiti u 10 opština u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a pedijatri i patronožne sestre prolaze niz obuka vezan za unapređenje zdravlja dece u najranijem detinjstvu.

Ivanka Đorđević, glavna sestra Patronažne službe Doma zdravlja u Pirotu, od samog početka učestvuje u projektu i kaže da su do sada, tokom ovih obuka, dobili nova znanja i veštine kako da prepoznaju problem dece u rastu i razvoju, a sve u cilju unapređenja rada zdravstvenih službi i zdravlja dece.

U okviru Projekta sprovodi se edukacija zdravstvenih radnika i vrši se opremanje Savetovališta za decu odgovarajućom opremom i didaktičkim sredstvima.

Cilj Projekta je da se kroz koordinirane aktivnosti lokalnih institucija (zdravstvo, socijala, obrazovanje i lokalna samouprava) stvore ujednačeniji uslovi i da podrška razvoju dece u ranom uzrastu.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline