Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.08.2019. | objavio Plusonline

0

OŠ “Sveti Sava” u Pirotu među prvim “pametnim” školama u Srbiji

Informaciono-komunikaciona infrastruktura za ustanove obrazovanja “Povezane škole”, je projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva prosvete RS, a radovi u ovom trenutku se izvode ili su privedeni kraju u 57 škola, dok se za još oko 300 škola vrše pripremne radnje.

U OŠ “Sveti Sava” radovi na izradi mreže počeli su u petak i završiće se do kraja ove nedelje. Cilj primene informaciono-komunikacionih tehnologija nije samo da se one primene u usko specijalizovanim predmetima, već i u nastavi ostalih predmeta. OŠ “Sveti Sava” već ima brzi internet. Prednosti nove tehnologije su u tome što omogućava i prezentaciju nastavnog časa koja se dešava na drugom mestu, gradu ili državi. Novi programi će olakšati rad administraciji i nastavnicima u vođenju pedagoške evidencije. Na ovaj način Škola  investira u budućnost. Modernizacijom administrativnih i metodičkih postupaka u školi, štedi se vreme profesorima, da bi imali vremena da se posvete učenicima. Bežični internet u školama je infrastrukturna osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom, digitalnim nastavnim sadržajima i primenom potpuno nove metodike, ne samo u nastavi informatike i vođenju elektronskih dnevnika, već u svim nastavnim predmetima i kompletnom procesu obrazovanja.

Izgradnja mreže u okviru projekta “Povezane škole”, koji realizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, i trenutno se sprovodi u školama u Beogradu, Nišu, Trsteniku, Paraćinu, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Pirotu. Prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji.  

*Saopštenje OŠ “Sveti Sava”

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline