AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.08.2019. | objavio Plusonline

0

OŠ “Sveti Sava” u Pirotu među prvim “pametnim” školama u Srbiji

Informaciono-komunikaciona infrastruktura za ustanove obrazovanja “Povezane škole”, je projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva prosvete RS, a radovi u ovom trenutku se izvode ili su privedeni kraju u 57 škola, dok se za još oko 300 škola vrše pripremne radnje.

U OŠ “Sveti Sava” radovi na izradi mreže počeli su u petak i završiće se do kraja ove nedelje. Cilj primene informaciono-komunikacionih tehnologija nije samo da se one primene u usko specijalizovanim predmetima, već i u nastavi ostalih predmeta. OŠ “Sveti Sava” već ima brzi internet. Prednosti nove tehnologije su u tome što omogućava i prezentaciju nastavnog časa koja se dešava na drugom mestu, gradu ili državi. Novi programi će olakšati rad administraciji i nastavnicima u vođenju pedagoške evidencije. Na ovaj način Škola  investira u budućnost. Modernizacijom administrativnih i metodičkih postupaka u školi, štedi se vreme profesorima, da bi imali vremena da se posvete učenicima. Bežični internet u školama je infrastrukturna osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom, digitalnim nastavnim sadržajima i primenom potpuno nove metodike, ne samo u nastavi informatike i vođenju elektronskih dnevnika, već u svim nastavnim predmetima i kompletnom procesu obrazovanja.

Izgradnja mreže u okviru projekta “Povezane škole”, koji realizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, i trenutno se sprovodi u školama u Beogradu, Nišu, Trsteniku, Paraćinu, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Pirotu. Prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji.  

*Saopštenje OŠ “Sveti Sava”

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline