Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Babušnica

Objavljeno 03.03.2015. | objavio Plusonline

0

Opštine Babušnica i Bela Palanka dobile projekte u okviru Evropskog Progresa

Evropska Unija i Vlada Švajcarske će preko Evropskog Progresa sufinansirati 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije za objekte socijalne, komunalne i ekonomske infrastrukture

Podržani predlozi preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata.

Vrednost projekata je 608.984 evra i odnose se na opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije, a od ukupne vrednosti, Evropska Unija i Vlada Švajcarske finansiraju 538.230 evra, a 70.754 evra lokalne samouprave.

Upravni odbor Evropskog Progresa odobrio je i kriterijume za podršku lokalnim samoupravama za razvoj planova detaljne regulacije, za šta će biti izdvojeno 280.000 evra. Svaka opština moći će da podnese do 3 projekta, a dobiće do 15.000 evra.

Tokom naredne 3 godine Evropska Unija i Vlada Švajcarske podržaće aktivnosti Evropskog progresa sa ukupno 24,46 miliona evra u 34 opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije.

Odobreni projekti imaće za cilj jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede, kao i sprovođenje socijalne inkluzije i politike zapošljavanja.

U Pirotskom okrugu podržane su opštine Babušnica i Bela Palanka

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline