Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Babušnica

Objavljeno 03.03.2015. | objavio Plusonline

0

Opštine Babušnica i Bela Palanka dobile projekte u okviru Evropskog Progresa

Evropska Unija i Vlada Švajcarske će preko Evropskog Progresa sufinansirati 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije za objekte socijalne, komunalne i ekonomske infrastrukture

Podržani predlozi preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata.

Vrednost projekata je 608.984 evra i odnose se na opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije, a od ukupne vrednosti, Evropska Unija i Vlada Švajcarske finansiraju 538.230 evra, a 70.754 evra lokalne samouprave.

Upravni odbor Evropskog Progresa odobrio je i kriterijume za podršku lokalnim samoupravama za razvoj planova detaljne regulacije, za šta će biti izdvojeno 280.000 evra. Svaka opština moći će da podnese do 3 projekta, a dobiće do 15.000 evra.

Tokom naredne 3 godine Evropska Unija i Vlada Švajcarske podržaće aktivnosti Evropskog progresa sa ukupno 24,46 miliona evra u 34 opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije.

Odobreni projekti imaće za cilj jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede, kao i sprovođenje socijalne inkluzije i politike zapošljavanja.

U Pirotskom okrugu podržane su opštine Babušnica i Bela Palanka

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline