Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 20.03.2019. | objavio Plusonline

0

Održana sednica Gradskog veća. Većnici dali saglasnost na rebalans od 350 miliona

Danas je održana sednica Gradskog veća. Članovi Veća dali su saglasnost na predloge Statuta grada, Odluke o budžetu grada Pirota za 2019. godinu i Odluke o vršenju eksterne revizije Završnog računa budžeta za 2018. godinu.

Na sednici su razmatrani Program mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Plan javnog zdravlja i Odluka o izradi Prostornog plana grada Pirota. Razmatrani su predlozi odluka o mrežama javnih osnovnih škola i predškolskih ustanova, Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina i odluka o lokalnim komunalnim taksama i gradskim administrativnim taksama,  izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima ustanova, organizacija, Dom zdravlja i Apoteke Pirot za 2018. godinu.

Po završetku sednice gradonačelnik Valadan Vasić prokomentarisao je predlog rebalasa, kao i predlog Odluke o mreži javnih škola i preškolskih ustanova na teritoriji grada. 

  • Višak od oko 350 miliona dinara na kraju 2018. godine biće raspodeljen budžetskim korisnicima, kao što smo i najavili prilikom usvajanja Budžeta. Od projekata Vasić je izdvojio uredjenje Ulice Vase Pelagića, nastavak saobraćajnice Zapadni Kej, nastavak radova u Ulici Ćirila i Metodija, prvu fazu radova na kružnom putu Gradašnica, prvu fazu radova na glavnoj ulici u Krupcu. Predvideli smo sredstva i za izradu projektne dokumentacije za otvoreni bazen, za nastavak izrade projektne dokumentacije za Bolnicu i mnoge druge. Sve u svemu mislim da će ova gradjevinska sezona biti intenzivna. Takodje preko 70 projektnih zadataka rešavamo kroz projektnu dokumentaciju i bićemo spremni za sve konkurse ne samo u ovoj već i u narednoj godini, i u tom smislu možemo da budemo izuzetno  zadovoljni, rekao je Vasić.

Odluka o mreži javnih škola i predškolskih ustanova donosi se u skladu sa Uredbom Ministarstva prosvete. 

Sednica Skupštine grada Pirota zakazana je za petak 22. mart.  Sednica koja će biti održana u velikoj sali Skupštine, počinje u 9 časova.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline