AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 20.03.2019. | objavio Plusonline

0

Održana sednica Gradskog veća. Većnici dali saglasnost na rebalans od 350 miliona

Danas je održana sednica Gradskog veća. Članovi Veća dali su saglasnost na predloge Statuta grada, Odluke o budžetu grada Pirota za 2019. godinu i Odluke o vršenju eksterne revizije Završnog računa budžeta za 2018. godinu.

Na sednici su razmatrani Program mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Plan javnog zdravlja i Odluka o izradi Prostornog plana grada Pirota. Razmatrani su predlozi odluka o mrežama javnih osnovnih škola i predškolskih ustanova, Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina i odluka o lokalnim komunalnim taksama i gradskim administrativnim taksama,  izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima ustanova, organizacija, Dom zdravlja i Apoteke Pirot za 2018. godinu.

Po završetku sednice gradonačelnik Valadan Vasić prokomentarisao je predlog rebalasa, kao i predlog Odluke o mreži javnih škola i preškolskih ustanova na teritoriji grada. 

  • Višak od oko 350 miliona dinara na kraju 2018. godine biće raspodeljen budžetskim korisnicima, kao što smo i najavili prilikom usvajanja Budžeta. Od projekata Vasić je izdvojio uredjenje Ulice Vase Pelagića, nastavak saobraćajnice Zapadni Kej, nastavak radova u Ulici Ćirila i Metodija, prvu fazu radova na kružnom putu Gradašnica, prvu fazu radova na glavnoj ulici u Krupcu. Predvideli smo sredstva i za izradu projektne dokumentacije za otvoreni bazen, za nastavak izrade projektne dokumentacije za Bolnicu i mnoge druge. Sve u svemu mislim da će ova gradjevinska sezona biti intenzivna. Takodje preko 70 projektnih zadataka rešavamo kroz projektnu dokumentaciju i bićemo spremni za sve konkurse ne samo u ovoj već i u narednoj godini, i u tom smislu možemo da budemo izuzetno  zadovoljni, rekao je Vasić.

Odluka o mreži javnih škola i predškolskih ustanova donosi se u skladu sa Uredbom Ministarstva prosvete. 

Sednica Skupštine grada Pirota zakazana je za petak 22. mart.  Sednica koja će biti održana u velikoj sali Skupštine, počinje u 9 časova.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline