AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 19.04.2018. | objavio Plusonline

0

Održana promocija knjige “Moj predak u Drugom svetskom ratu”

U organizaciji Udruženja istoričara Pirota i Istorijskog arhiva večeras je u Svečanoj sali Gimnazije održana promocija knjige “Moj predak u Drugom svetskom ratu” koja sadrži preko osamdeset istraživačkih radova učenika pirotskih osnovnih škola. Žiri u sastavu profesora istorije i književnosti odabrao je četrnaest najboljih i ovom prilikom ih nagradio, a i ostali učesnici konkursa su dobili svoj primerak knjige.

Promociju je vodila Bojana Mitić, diplomirani filolog, dok su o knjizi govorili Ivana Kostadinović, direktorka Istorijskog arhiva u Pirotu i Davor Lazarević, predsednik Udruženja istoričara Pirota.

Davor Lazarević je u izjavi za Portal Plus onlajn istakao da su u poslednje četiri godine imali dva konkursa, 2014. godine o temi Moj predak u Velikom ratu, a ove godine drugi konkurs sa akcentom na Drugi svetski rat. Ukupno je pristiglo 86 radova učenika osnovnih škola. Lazarević je vrlo zadovoljan interesovanjem i istraživačkim radom učenika.

Ivana Kostadinović, direktorka Istorijskog arhiva, kaže da je ovo lep vid motivacije za učenike kada se susreću sa događajima svojih predaka, kao i da je bilo lepo čitati njihove radove gde se vidi koliko poštovanja, divljenja i zahvalnosti imaju za članove svojih porodica.

Izdavač publikacije “Moj predak u Drugom svetskom ratu” je Istorijski arhiv u Pirotu.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline