Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.09.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Obilaskom “pirotskih bisera” počela Manifestacija “Dani evropske baštine”

Muzej Ponišavlja i ove godine se priključio obeležavanju  manifestacije “Dani e vropske baštine” (European heritage days 2019) koja je počela danas i trajaće do 14. septembra. Ovaj program se realizuje u većini gradova i muzeja širom Srbije ali i Evrope.

Tema ovogodišnjeg programa je “Umetnost i zabava – nasleđe u fokusu”

Svakog dana trajanja manifestacije predvidjeni su odredjeni programi.

Danas, prvog dana, zainteresovani su imali priliku da obidju “pirotske bisere” – spomenike kulture u centru grada, uz podsećanje na istoriju i značaj Stare crkve na Pazaru, zgrade Gimnazije, Suda i bivšeg Opštinskog načelstva i nekadašnjeg Korzoa. 

Tatjana Karanović, kustos Muzeja Ponišavlja kaže da je cilj ove šetnje da se “Pirotski biseri” sačuvaju od zaborava i neke interesantne priče prenesu mladjim generacijama. 

  • Ova niska “bisera” ne samo da ne treba da bude pokidana, već treba i mora da se sačuva od zaborava i za neke buduće generacije, kaže Tanja Karanović.

Narednih dana posetioce očekuje još interesantnih programa.

ČETVRTAK, 12. SEPTEMBAR 2019. od 17:30 – “DOĐI DA SLUŠAMO MUZIKU”

Izložba starih radio aparata, gramofona, kasetofona, tranzistora….uz zvuke akustične gitare i škripu starih gramofonskih ploča. Plato u Srednjem gradu Pirotskog grada.

PETAK, 13 SEPTEMBAR 2019 od 10:00 do 11:00

Stručno vođenje kroz stalnu arheološku postavku. Pirotski grad

SUBOTA, 14 SEPTEMBAR 2019. OD 10:00 do 11:00

Stručno vođenje kroz stalnu postavku u Kući porodice Hristić.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline