Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 30.11.2016. | objavio Plusonline

0

Normiranje rada lekara, veći protok pacijanata ili sputavanje profesije

Uz odobrenje Ministarstva zdravlja u pojedinim domovima zdravlja u Srbiji počela je praksa da u sat vremena lekar mora da pregleda šestoro pacijenata, odnosno da deset minuta posveti svakom. Poslednjeg pacijenta lekar sme da primi u 13 časova i 20 minuta, dok njegov kolega koji radi posle podne prvog pacijenta mora da primi u 13 časova i 30 minuta. Direktor Doma zdravlja u Pirotu, dr Radovan Ilić, smatra da je ovo veoma kompleksno pitanje i da je jako teško normirati rad lekara, pored drugih obaveza administrativne prirode.

Srbija je nedavno uvela Integrisani zdravstveni informacioini sistem, koji u početku nija važio za zakazivanje pregleda u domovima zdravlja, ali od pre nekoliko dana je operativno počeo da radi Nacionalni kol centar Ministarstva zdravlja tako da gradjani mogu da zakažu pregled kod svog izabranog lekara, pedijatra, stomatologa ili ginekologa.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline