AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.03.2018. | objavio Plusonline

0

Nišava se danas, ipak, nije “šalila”! Izlila se na više mesta od Pešačkog mosta do Gazele! Voda ušla u podrume kuća na pazarskoj strani !

Nisam očekivao, s obzirom na današnju prognozu,  da će se Sunce pojaviti oko 14 časova. To me naravno izmamilo da se vratim na ,,stazu,, i posle dužeg vremena krenem Kejom. Hteo sam uz to I da pogledam kako Nišava izgleda jer danas u raportu  nismo nešto posebno rekli.

  Moj prvi susret bio je s Gradašničkom rekom. Delovala mi je ,,narogušeno,, nivo vode se povećao i više nije bila onaj potok koji svakodnevno gledamo!  Tamo kod uliva u Nišavu još više vode, a neizbežni ribari, u ovakvim stuacijama pokušali su da nešto ,,ulove u mutnom,,!

   Potom sam krenuo prema Golemom i Pešačkom mostu. Sa  tijabarske strane, na nekoliko mesta Nišava je izašla iz korita.  Ličila mi je na one velike reke kada nadodju i izgledaju  baš ,,onako,,!.  Snimci sa Golemog i Pešačkog mosta bili su još jedna ilustracija da se Nišava danas ,,nije šalila,, Ne znam da li je He Pirot u ovakvoj situaciji proizvodio pirotsku struju, ali, to bi već bilo previše!!?

Ugroženija je Pazarska strana. Sišao sam sa Keja da se onako iz blizine ,,sretnem,, s velikom vodom i čujem njen huk. Baš  nimalo prijatno. Tamo malo dalje, gde je igraonica koju je napravio Sportski centar sve je bilo pod vodom!

  Tu na pazarskoj strani video sam se sa mojim ,,ispisnicima,, koji su sa Keja posmatrali Nišavu i baš strepeli. Žale se da je voda u podrumima kuća sa druge strane Keja. To, kažu skoro nije bilo.

  Poslednji deo mog ,,razgovora ,, s Nišavom bio je od Golemog mosta do Gazele. Tamo od Sarlaha nadneli se crni oblaci. Počela je kiša da pada. Trebalo je požuriti. Ali da snimim, još ovo, još ovo. I na kraju ponovo mesto gde se ,,sreću,, Gradašnička i Nišava, tamo gde ribolovci čekaju svoju priliku.

 

      Današnji podaci o vremenu, dobijeni od Ivana Dimitrova kažu da je u Pirotu i Dimitrovgradu ukupno palo oko 4o litara vode. Nije malo. Dimitrov kaže da će kiše biti tokom noći i sutra!?

  Da se nadamo  da se Nišava neće ,,razljutiti,, I da je ovo danas zaista bila samo mala  ,,šala,,!

  Mada, ne bih rekao!


Nišava 2 sata kasnije, oko 17 h

 

Poslednje informacije kažu da nivo vode Nišave raste zbog drastičnog povećanja Jerme i Ginske .

Nezvanično saznajemo da je ugrožen i put kroz kanjon Jerme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline