AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 17.04.2019. | objavio Plusonline

0

Nikola Blagojević, Piroćanac, na “međi vetra i lahora”

Naš mladi sugrađanin Nikola Blagojević, učenik četvrtog razreda Tehničke škole, ove godine objavio je svoju prvu zbirku pesama pod nazivom „Ja, vetar…“.

Knjiga je podeljena u tri celine – U njeno srce glat satena nit je moja upletena, Čemer pusti ljudi moji i Usporilo i Sl’nceto, jošte ne izlazi.

Nikola je danas za Plus onlajn govorio o svom stvaralaštvu i daljim planovima.

Inspiraciju pronalazi čitajući biografije različitih pesnika, ali i u svakodnevnim životnim situacijama. Prilikom nastajanja ove knjige veliku podršku imao je od svojih profesorki srpskog jezika i književnosti Ninoslave Tošić i Branislave Petrović.

Tokom našeg razgovora Nikola je pročitao jednu svoju pesmu i istakao da mu je posebno drag treći deo knjige na pirotskom dijalektu jer se ponosi time što je Piroćanac.

Nikola Blagojević planira da upiše Elektronski fakultet u Nišu, ali će nastaviti da se bavi i pisanjem. U prethodnom periodu pisao je naučno fantastični roman, a sada planira da sve to pretoči u dramu. Takođe, ovaj mladi pesnik piše i pripovetke.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline