AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 17.04.2019. | objavio Plusonline

0

Nikola Blagojević, Piroćanac, na “međi vetra i lahora”

Naš mladi sugrađanin Nikola Blagojević, učenik četvrtog razreda Tehničke škole, ove godine objavio je svoju prvu zbirku pesama pod nazivom „Ja, vetar…“.

Knjiga je podeljena u tri celine – U njeno srce glat satena nit je moja upletena, Čemer pusti ljudi moji i Usporilo i Sl’nceto, jošte ne izlazi.

Nikola je danas za Plus onlajn govorio o svom stvaralaštvu i daljim planovima.

Inspiraciju pronalazi čitajući biografije različitih pesnika, ali i u svakodnevnim životnim situacijama. Prilikom nastajanja ove knjige veliku podršku imao je od svojih profesorki srpskog jezika i književnosti Ninoslave Tošić i Branislave Petrović.

Tokom našeg razgovora Nikola je pročitao jednu svoju pesmu i istakao da mu je posebno drag treći deo knjige na pirotskom dijalektu jer se ponosi time što je Piroćanac.

Nikola Blagojević planira da upiše Elektronski fakultet u Nišu, ali će nastaviti da se bavi i pisanjem. U prethodnom periodu pisao je naučno fantastični roman, a sada planira da sve to pretoči u dramu. Takođe, ovaj mladi pesnik piše i pripovetke.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline