Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 10.02.2018. | objavio Plusonline

0

Ne samo zbog osam golova, već i zbog pristupa i načina igre, Radnički najavio “sunčano proleće”!!

Radnički – Tanasko Rajić 8:0 (3:0)

Pomoćni teren Gradskog stadiona, Gedalaca 200

Radnički Pirot : Ilić, Mijalković, B.Mančić B.,Miloš. Nikolić , Petrić, Tolić, N.Petrov, Liščević,M. Mančić, Ivković, Žeradjanin…

 Drugo poluvreme : Stamenković( Bulajić ), Stojanovski, Kamenović, Milan Nikolić , Dojkić, Filipović, N.Mančić , Jovanović, Dimitrov, D. Petrov D., Spasić..

Tanasko Rajić: Petrović, Usković, St.Ćirić, M.Ćirić , Stpoilkov,  Bišković, Popović, D.Ćirić. Mijić, Djurić, Simonov

U drugom poluvremenu igral su: Petrović, Djordjev,  Džunić,  Velev,  Zlatanov,  Usković

Strelci: N.Petrov u 30. 35.i 41.min.  Dimitrov u 62.66. i 75.min. N.Mančić u 71. i Petrov u 88.minutu

 Sudije: Marko Ćirić, Miloš Ćirić i Lazar Ćirić ( Pirot)

     Iako je, posebno u drugom polu vremenu, baš bilo hladno, bilo je, ipak, lepo danas na pomoćnom terenu Gradskog stadiona. Bilo je lepo ne samo zbog osam golova  već i zbog toga što smo videli jedan  drugačiji Radnički u oba izdanja.

Pod budnim okom predsednika!

Videli smo za prvu utakmicu veoma dobro kretanje većine igrača, brzu pas igru, bez mnogo dodira, veliku  borbenost, dobro trčanje. Uz sve to, videli smo I nekoliko zaista lepih golova što je zagrejalo naša ozebla srca.

Treneri Lazarević i Jončić

 Protivnik  se trudio maksimalno. Samo pet treninga, ipak nedovoljno za jedan amaterski tim koji ima ozbiljne ambicije, bilo je premalo  da se Tanasko Rajić suprodstavi jednom snažnom protivniku! 

Tanasko Rajic poslednji dogovor

    Goran Lazarević, je čini se u situaciji, svesno ovo govorim , da konačno kombinuje I tu me podsetio na poznatijeg kolegu , stratega Crvene Zvezde. Lazarević će, po svemu sudeći za svako mesto imati po dva, ili tri igrača što će mu omogućiti da često igra ,,partiju šaha,,!

Čekaju drugo poluvreme

 Ne želim da pominjem imena , ali, recimo, s obzirom na veoma jaku konkurenckiju na poziciji štopera, mladi Mijalković je veoma sigurno odigrao , prvi put u životu na poziciji beka , Ivković igra sve sigurnije, kadet  Kamenović u mnogim situacijama miran ,,na lopti,, kako se kaže, a Uroš Filipović I ,,Pati,, Spasić, ako ga još uvek svrstavam u mladje, igraju snažno , rutinerski, kao pravi standardni prvotimci.

   O novajlijama neću ponaosob, jer sam spreman da javno kažem da je ovaj izbor igrača , medju boljim koji je Radnički napravio poslednjih godina. Svako od njih već unosi nešto novo , kvalitetno i možda je i to doprinelo sveukupom utisku.

  ,,Starosedeoci,, Tolić, M.Mančić, Nikolić, Dojkić, B.Mančić , D.Petrov..  ,,na svome,,! Siguni! Većina!

     Posebno moram da izdvojim het trik Nemanje Petrova koji kada potpuno bude onaj stari , iako  bez Ristova u paru, sa nekim ,,drugim Ristovom,, biće prava napast za gol.

   Lično mi je posebno drago, jer u tog momka sam uvek verovao, što je Željko Dimitrov postigao tri gola,  manirom rasnog strelca  i time, i on najavio  plodnije proleće.

     Eto, zbog svega rečeno, vaš reporter, jedan od retkih koji se smrzavao od prvog do poslednjeg minuta, neke su kamere stigle 10 minuta pre kraja, a neki  nisu ni došli, ali će im zato ovaj tekst dobro doći da  bar objave rezultat. Ali, nije im prvi ni poslednji put.

Bez njih nema fudbala

 Vratimo se fudbalu. Goran Lazarević sa saradnicima  rekao bih da upravo radi na ,,novom Radničkom,, ekipi koja će igrati savrmeno, brzo, sa malo dodira i mnogo trčanja. Utisak je da će , ovoga puta, konačno, za tu  igru imati ,,material,,!

  I na kraju još nešto lepo. Ovaj meč , ( tu ima simbolike  zbog onog poziva mladima da se prijave za fudbalske sudije),  sudili su mladići, skoro debitanti. Radničkom sigurno sude  prvi put . Rodjena braća Marko i Miloš Ćirić i Lazar Ćirić ( možda je i on rod)!

Lazar, Marko i Milos Ćirić

    Glavni arbitar Marko Ćirić je manirom iskusnog arbitra ,,odradio,, meč, a dva Ćirića kraj aut linije bili blagovremeni u odlukama i precizni. I to je takodje bilo lepo, po ovom hladnom februarskom popodnevu!

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline