Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 20.08.2018. | objavio Plusonline

0

Narednih dana “varljivo leto”! Za Vašar umereno oblačno, jedan dan moguća slaba kiša!

Ivan Dimitrov  iz Meteorološke stanice  rekao nam je da se danas lokalno mogu očekivati pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura  izmerena u 12 časova bila je 26 stepeni. Ostali podaci

 P=966 mb. Vl= 72% , Vetar = sev.zap. 1-4 m/sek. Minimalna noćas 14 stepeni, maksimalna juče 30 stepeni.

     U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, a sredinom dana i posle podne se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 21 stepen, a najviša od 30 do 34 stepena.

Nastavlјa se period povolјne biometeorološke situacije. Izvesne tegobe su moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Meteoropatske reakcije moguće su u blažoj formi.

PROGNOZA ZA AVGUST

  Do kraja meseca, očekuje se toplije i uglavnom suvo vreme, uz prolazna naoblačenja oko , 22, 25, 26. i 31. avgusta.

     Očekuje se da u avgustu bude od osam do 15 tropskih dana, sa maksimalnom temperaturom vazduha od 30 stepeni i više.

Tokom predstojećeg meseca u nižim predelima moguće su do dve „tropske noći“, s minimalnom temperaturom vazduha od 20 stepeni i više, a u Beogradu šest takvih noći.

Očekuje se da količina padavina u avgustu u većem delu Srbije bude iznad prosečnih vrednosti: u nižim predelima 50 do 90 milimetara kiše, a na planinama od 80 do 100 milimetara.

     Prema prognozi za avgust, u nižim predelima će biti od 8 do 15 dana sa padavinama, a u brdsko-planinskim krajevima od 9 do 12 dana.

SEPTEMBAR 2018: Prosečno topao i prosečno suv septembar.
       Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 23.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.

OKTOBAR 2018: Prosečno topao i prosečno suv oktobar. Miholјsko leto.
      Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.7ºS.
Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobru biće oko 18.3ºS.
Mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 36 mm
.

    NOVEMBAR 2018: Novembarska srednja mesečna temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.
     Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 5.1ºS.
Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.6ºS.
Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm nižim na severu do 5 mm višim na jugu Srbije u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.

DECEMBAR 2018: Blaži i prosečno vlažan decembar.
       Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.9ºS.
Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 8.4ºS.
Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 4 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 48 mm.

 

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline