AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 21.04.2017. | objavio Plusonline

0

Naled – deset godina za bolju Srbiju!!

Nacionalna alijansa za ekonomski razvoj formirana je od strane USAID da bude pokretač mnogih ekonomskih reformi u Srbiji, da poboljša i osavremeni  funkcionisanje lokalnih samouprava, izgradi bolju organizaciju rada i života u našoj zemlji.

Video materijal i tekstove, u znak vrednovanja i poštovanja ove institucije prezeli smo, uz srdačne čestitke i poštovanje, sa Portala Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj .

Nacionalna Alijansa za Lokalni Ekonomski Razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji. Od osnivanja 2006. do danas, NALED je izrastao u najveću privatno-javnu asocijaciju. NALED okuplja gotovo 280 članova, a mrežu partnera čini više od 100 državnih institucija i međunarodnih organizacija.

NALED se pozicionirao kao ključni sagovornik Vlade i Parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu. Daje nezavisnu ocenu rada državnih institucija i izveštava javnost i Evropsku komisiju o statusu reformi u Srbiji. Članovi NALED-a se zalažu za efikasnu državu, smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede i fer konkurenciju. Sve aktivnosti NALED-a usmerene su na poboljšanje poslovne klime na nacionalnom i lokalnom nivou.

Izborna Skupština NALED-a: Lideri reformi 2017-2021

U sredu, 26. aprila 2017, u svečanoj sali Starog Dvora održaće se Izborna skupština NALED-a – XI veliko zasedanje privatnog, javnog i civilnog sektora. Skupština će okupiti članove i partnere Alijanse – privredne lidere, gradonačelnike, visoke predstavnike Vlade Srbije i Parlamenta, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Ovom prilikom, NALED će predstaviti prioritetne pravce delovanja organizacije i proglasiti novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora, koji će prema odluci 270 članova, u naredne četiri godine predvoditi reformske inicijative za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji.

Na svečanosti će tradicionalno biti upriličena dodela NALED-ove “Strele” – priznanja za doprinos radu i ciljevima organizacije.

U skladu sa Pravilnikom o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora NALED-a, organizacije koje su punopravni članovi Alijanse u trajanju od najmanje dve godine, mogli su da kandiduju svog predstavnika do četvrtka 20. aprila 2017.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline