Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 05.10.2019. | objavio Plusonline

0

NAJNOVIJA VEST! Istorija! Veliki uspeh pirotskog sporta. Uroš Mijalković se na Premijer ligi ( nezvanično Svetsko prvenstvo) bori za bronzanu medalju sa Francuzom Da Kostom! Mijalković trenutno u četiri najbolja na planeti!

Radosne vesti stižu iz Moskve. Pao je u prvoj borbi repasaža i poznati Brazilac Rodrigez Kaique. Mijalković je pobedio sa 1:0.

    U meču za  bronzanu medalju, prvu na Premijer ligi  naš šampion sastaje se  Da Kosta Džesiem, koji je najpre poražen od Poršaba sa 5:1  (Uroš je izgubio od  Poršaba u četrvt finalu sa 3:0).

   Organizator je već objavio satnicu završnih borbi na Premijer ligi, nezvaničnom prvenstvu sveta. U kategoriji -84 borio se 61 takmičar.  Mijalković je  u četiri najbolja takmičara .

Neša Djordjević nije krio uzbudjenje. Dok smo razgovarali glas je drhtao!

–         Znao sam, čekali smo taj trenutak da sve krene kako Uroš može. Gazio je protivnike. Evropski prvak Mišel, Jildašev koji je pre toga savladao Grilona svetskog prvaka , Holandjanin Timermans, i konačno u repasažu negonog, upornog, črvstog Brazilca  Kaiqu Rodrigeza.

–         Trebao je sve to proći za nekoliko sati.  Nekako smo osetili i Uroš i ja da će Moskva doneti ono što dugo čekamo. Premijer liga, svako od tih takmičenja je dokazivanje, pravo svetsko prvensvo. Tu se sakupljaju bodovi. To je kao US open, kao Australien open, Pariz, u tenisu! Na Premijer ligi su svi najbolji koji ovde  jure bodove za Tokio. Danas je ,,pao,, i Hrvat Kvesić drugi na svetskoj rang listi. Pali su i drugi favoriti. Uroš je pokazao snagu svog uma, znanje, fizičku spremnost. Ponavljam, za ovo smo radili i živeli godinama. Dogodilo se. Sutra je  borba za prvu svetsku medalju . Verujem da će je Uroš doneti kući, u svoj grad, rekao nam je u jednom dahu Nenad Djordjević, tvorac šampiona Uroša Mijalkovića.

    Predivne vesti iz Moskve za nas Piroćance. Često su mnogi pitali gde se to i sa kim Uroš Mijalković takmiči. Zašto bar jednom nije se predstavio svojim sugradjanima. Duga je to priča.  O tome ne sad, biće vemena.

 Pomenuo sam ovih dana naš pirotski balkon. Vezni trakt ili ne znam gde. Tek, Uroš Mijalković, jedan od najboljih karatista na svetu prema prikazanom u Moskvi, zaslužio je da ga njegovi sugradjani pozdrave.

 Mladić koji u svemu može da bude primer mladima. Nedavno je završio u roku Fakultet , svet ga je upoznao i po retkoj video igrici. Svet će ga tek upoznati, to sam mu pre neki dan poslao na instagramu, upamtiti i po medaljama. Svetski. Uki, dolazi tvoje vreme. Napisao sam poruku, ispod slike koju je postavio sa klupskim drugom iz reprezentacije.

    Uki, tvoje vreme je stiglo. Čestitam šampione!

 Čestitam Nenade Djordjeviću!

Link za prenos uzivo FINALE , nedelja

EKSKLUZIVNO! Oko 19h stigla nam je fotografija specijalno za Portal Pirot Plus online

Evo slike za  danas. Nadam se  da imamo sutra i sa postolja 🙂

Pozdrav!

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline