AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 20.02.2018. | objavio Plusonline

0

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila javne konkurse i pozive za 2018. u cilju smanjenja nezaposlenosti

Povodom javnih konkursa i poziva, koje je objavila Nacionalne služba za zapošljavanje 14. februara ove godine, danas je u Filijali Pirot Nacionalne službe održana konferencija za novinare. Vršilac dužnosti direktora Filijale Pirot, Dragan Jenačković, je rekao na početku da u Pirotskom okrugu posao trenutno aktivno traži oko deset hiljada i devetsto ljudi. Najviše nezaposlenih je u Pirotu, oko 6.700, Beloj Palanci, 1.780, Dimitrovgradu  i Babušnici po 1.300. Jenačković je istakao de je prošla godina bila uspešna i da je nezaposlenost smanjena za 8 posto ili oko hiljadu ljudi.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je ukupno deset javnih poziva i konkursa prema različitim programima u cilju smanjenja nezaposlenosti. Načelnica programa zapošljavanja, preduzetništva i obrazovanja, Aleksandra Stojanović, detaljno je obrazložila pozive koji se,inače,mogu naći na oglasnim tablama svih organizacija Službe, internet stranici i Poslovnom broju od 14. februara.

Suzana Djordjević, načelnica posredovanja u zapošljavanju i planiranju karijere, govorila je o javnom konkursu za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva i konkursu za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koja se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline