Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 20.07.2019. | objavio Plusonline

0

Kraj posete istočnom kraku Кoridora 10 ministarke Mihajlović: Rešićemo sve probleme, autoput gotov na jesen

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas u kampu “Кoridora Srbije“ u Beloj Palanci, završni sastanak u okviru svog boravka na istočnom kraku Кoridora 10, sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje ove deonice. Ona je istakla da će zajedničkim radom Vlade i “Кoridora Srbije“ svi problemi na deonici biti prevaziđeni i da će istočni krak biti pušten u saobraćaj na jesen.


“Imali smo određenih problema na ovoj deonici i verujem da u budućnosti nikada više nećemo imati problema sa građevinskim kompanijama koje izvode radove, kao što smo na ovoj deonici imali sa grčkim Aktorom! Ali, prevazići ćemo sve probleme i na jesen pustiti u saobraćaj istočni krak Кoridora 10 ka Bugarskoj. Hvala Кoridorima Srbije na svemu što rade kada su investicije u pitanju, nastavljamo novi investicioni ciklus u infrastrukturu gde će Кoridori biti investitor na izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će svi lokalni putevi koji su oštećeni tokom izgradnje Кoridora 10 biti popravljeni, u skladu sa ugovorenim obavezama jer je to jako važno za građane Srbije koji žive u blizini istočnog kraka Кoridora 10.
Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u “Кoridorima Srbije“ rekao je da je na završnom sastanku sa svim izvođačima i nadzornim organom dogovoreno šta ko treba da uradi da bi tokom jeseni u saobraćaj pustili istočni krak.

“Hvala potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović jer nam je svojom posetom dala značajan impuls da još više i brže radimo kako bi ispunili obećanje i na jesen pustili u saobraćaj ceo auto-put od Niša do Dimitrovgrada“, rekao je Senić.

Mihajlovićeva će danas popodne razgovorati u Dimitrovgradu sa bugarskim ministarom transporta, informacionih tehnologija o komunikacija Rosenom Željazkovim o načinima kako da naši gađani i privreda prelaze granice naših država. Na kraju posete, Mihajlovićeva će lično zahvaliti svim radnicima koji rade na istočnom kraku Кoridora 10.

КABINET POTPREDSEDNICE VLADE
MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA,
SAOBRAĆAJA I INFRASTRUКTURE
PRES SLUŽBA

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline