Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 13.08.2019. | objavio Plusonline

0

Na Izložbi „Priroda u slici i (ne)prilici“ pirotski zet iz Bora, dr Vladan Milanović oduševio Žiri fotografijom Zavojskog jezera

Početkom juna u Beogradu je održana izložba na kojoj su predstavljene  nagrađene fotografije sa eko foto-konkursa “Priroda u slici i (ne)prilici”, kao i onih koje su prema oceni žirija takođe ostavile snažan utisak. 

     Jedna od fotografija, koje su po oceni žirija ostavile snažan utisak,  je i fotografija Zavojskog jezera autora Vladana Milanovića, doktora stomatologije iz Bora. On je na konkurs poslao dve slike, ali je slika jezera ušla u najuži izbor i bila na izložbi u RTS galeriji, a kasnije i u Novom Sadu. 

  Tako se budući pirotski zet “proslavio” na najbolji način svojom tazbinom, pokazujući  bogatstvo prirode pirotskog kraja.

  Na konkurs Energetskog portala stiglo je 1.250 radova, a nagrađena su tri najbolja.

      Tokom dvomesečnog konkursa na adresu redakcije Energetskog portala stizale su fotografije koje nisu predstavljale nužno uvek lepote netaknute prirode, već ponekad i njen poslednji vapaj za izbavljenjem iz okova industrijskog napretka. Od marta do maja autori iz svih krajeva Srbije slali su svoje radove sa očaravajućim pejzažima kao i potresnim prizorima koji svedoče o neobazrivom ponašanju čoveka.

  Pristigle radove ocenjivala je komisija u sastavu: Bojan Džodan, fotograf, Stanko Kostić, fotograf, Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, Vuk Kostić, glumac i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala.

   Konkurs je organizovala kompanija CEEFOR iz Beograda uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske i Agencije za zaštitu životne sredine.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline