AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 13.03.2019. | objavio Plusonline

0

Montažni kružni tok, slučajna tema, i mali, malecki “kurziv”!

Za razliku od nekih drugih, kojima kumovi, ili bliski činovnici jave po koju vest, mi informacije nalazimo tamo gde treba. Time dokazujemo pravilo da je novinaru mesto na terenu. U redakcijama, možda kasnije ako neko vikne po neko piće !

Kada sam krenuo u Lidl, po drugi put, tu na izlazu iz Kozaračke, na raskrsnici video sam radnike firme  Smart trafik  iz Sremske Mitrovice. Kružni tok bio je završen, radili su, kako mi radnik reče ,,uliv u kružni tok,,  Snimili smo, da vidite i da vodite računa kada tuda porolazite.

 Eto to je.

  U vezi sa ovim današnjim  trčanjem svih nas novinara, pogledajte Portal, da malo “kurziviram”!

   Dragi prijatelji neka se konačno zna !!!

  Ne trčimo kao drugi da posle dva dana zovemo predsednika Mesne zajednice Sarlah, ne zovemo tehničkog sekretara Radničkog da ocenjuje utakmice  u Pirotu koje fotograf  Portala nije pratio, ne držimo u ponedeljak na sajtu vesti od prošlog petka, ne stavljamo slike sa utakmica od prošle sezone pišući pet rečenica o aktuelnom meču, ne čekamo sekretara ŽRK Pirot, da pošalje zapisnik i slike i izmislimo izveštaj sa utakmice. Svuda i na svaki dogadjaj naš novinar MORA DA PRISUSTVUJE. Osim ako je negde dalje i nemamo novac da finansiramo put.  Ovo pišemo, da očekujete da će narednih dana krenuti izveštaji o  radovima na objektu Trgovinskog lanca Lidl.    Daleko im bilo danas da firminim kolima. I još nešto, kako će  fotonovinar Portala  objektivno izveštavati o radu jednog  javnog preduzeća  kada od njih uzima novac za sajt. Kao što je u vreme predsednika kuma, radio sajt Radničkog.

  Mnogo toga ima, ali još uvek samo glasno ćutimo.

   Ako mediji nisu ravnopravi u svim uslovima, onda se to zove potpuno drugačije. Ali, ukoliko se ne omogući da svi budemo ravnopravni u pristupu informacijama i dogadjajima i ukoliko nemamo iste troškove zakupa, struje, vode, tlefona, interneta i svega ostalog, onda će jedni živeti lagodno, a drugi uzimati kredite i tražiti pozajmice, ali zarade isplačivati talčno u dan. Ne bogzna kakve , ali pošteno!

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline