Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 06.09.2019. | objavio Plusonline

0

“Mobilni planetarijum” kao vid participativnog budžetiranja

Grad Pirot je krajem 2017. godine potpisao Memorandum o razumevanju između Grada Pirota i Međunarodne organizacije IMG u vezi sa sprovođenjem Programa ,,Reforme poreza na imovinu”.

Program finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju sa MDULS, Ministarstvom finansija i SКGO. U skladu sa tim izrađen je Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu. Jedna od aktivnosti je upravo ,,Mobilni planetarijum” kao vid participativnog budžetiranja, koji će biti realizovan u periodu od 09.09 do 13.09. u sali OŠ ,,Vuk Кaradžić”, (258.000 vrednost), za svu decu od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Mobilni planetarijum je sferni bioskop koji prikazuje slike zvezdanog neba i ostalih objekata u vasioni.

Predavači su iz Centra za promociju nauke, Beograd. 

Predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju:

-Aleksandar Grunauer, vođa projekta

-Branislav Milić, savetnik za dobru upravu, Helvetas

-Nataša Čorbić, viša ekspertkinja za dobru upravu, Helvetas

Povodom početka realizacije gradonačelnik Vladan Vasić primiće u svom kabinetu učesnike i predavače, a potom će obići “Mobilni planetarijum” u Školi “Vuk Karadžić”.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline