Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.11.2018. | objavio Plusonline

0

Mlekarska škola na još jednoj velikoj manifestaciji

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ predstavila je svoje proizvode  prethodnih dana na eminentnom Sajmu prehrane u Beogradu. Naime, 5. i 6.novembra u Beogradu je održan „Belgrade Food Show“. Ova manifestacija je zamišljena kao dvodnevno okupljanje kupaca i distributera premijum i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda sa odabranim proizvođačima. Taj dvodnevni sajam su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacija za promociju srpske hrane sa ciljem da se srpska i regionalna prehrambena industrija približi inostranim kupcima.

Manifestacija je imala izlagački, edukativni i preduzetnički karakter. U izlagačkom delu, proizvođači su predstavili svoje najnovije proizvode od voća, povrća, mesa i mleka. Konferencijski deo, otvoren za sve goste, bavio se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive srpske visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspehu… Preduzetnički karakter se ogledao u okupljanju preko 80 najznačajnijih proizvođača iz Srbije i jugoistočne Evrope koji su imali priliku da razmene iskustava, sklapaju međusobne dogovore, nadograđuju znanja, prepoznaju najbolje mogućnosti za investicije…

Sajam su svečano otvorili u nedelju ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i američki ambasador u Srbiji Majkla Skot koji su imali priliku da degustiraju pirotski brend i lično se uvere u kvalitet. Takođe, imali su priliku da čuju priču o istorijatu pirotskog kačkavalja, tradiciji, načinu proizvodnje, kako i o Mlekarskoj školi koja je ovlašćeni proizvođač ovog brenda.

Kako kaže Aleksandar Mančić, nastavnik u Mlekarskoj školi i šef proizvodnje, ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu nađu najznačajniji proizvođači prehrambenih artikala na Balkanu.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline