Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.07.2019. | objavio Plusonline

0

Mihajlovićeva posetila Slobodnu zonu Pirot. Velike mogućnosti za razvoj vodnog i intermodalnog transporta

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, posetila je danas Slobodnu zonu Pirot gde je sa rukovodstvom ove Kompanije razgovarala o većem korišćenju vodnog saobraćaja za prevoz robe iz Slobodne zone Pirot i mogućnostima za razvoj intermodalnog terminala.

Vlada Srbije ulaže u sve vidove transporta, ne samo u drumski i železnički i razvoj aerodroma, nego i u vodni i intermodalni saobraćaj. Važno je da vidimo kako privreda bolje koristi mogućnosti koje otvaraju investicije države u razvoj infrastrukture“ –rekla je Mihalovićeva.

Direktor Slobodne Zone Pirot, dr Dragan Kostić, je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci u nabavci opreme za kombinovani transport u Slobodnojh zoni i predstavio planove Kompanije za dalji razvoj.

U Slobodnoj zoni Pirot trenutno posluju 24 proizvodne kompanije, a u 2018. Godini su u javnom pozivu dobili podsticajna sredstva resornog ministarstva za unapređenje kombinovanog transporta koja su uložili u nabavku opreme.

Sastanku su prisustvovali predstavnici luka u Prahovu, Smederevu i Pančevu  koji su predstavili svoje razvojne planove, predstavnici brodarske kompanije JRB,pomorsko rečne agencije „Agentplus grupa“ i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline