Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 07.07.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Marko Vidojević u dvostrukoj ulozi i trener i “direktor” Kluba !? Priča se da – Tref dolazi !!!?

Vreme ne radi za Marka Vidojevića. U ponedeljak, 8. jula, ističe prva sedmica rada. Ostale su  pune tri i koji dan više. Prvenstvo, da podsetimo, počinje prvog vikenda u avgustu.

Zoran Nikolić predsednik Kluba i Marko Vidojević razgovarali su ovih dana sa igračima koji su izneli najveći teret ulazak u Prvu ligu. Zahtevi su različiti. Ako je Radnički bio finansijski i tehnički najjači u Srpskoj ligi, pozicija će se sada promeniti. Većina, ili svi dosadašnji prvoligaši u znatnoj  su prednosti, a pre svih  sigurno  finansijske i organizacione mogućnosti.  Uz sve to, radi se o iskusnijim timovima, organizaciono dobro postavljenim klubovima, što im daje prednost u ovom periodu kada su pripreme na svim nivoima u toku. Poznaju se protivnici, zna se  većina fudbalera potencijalnih pojačanja, što kod pirotskog prvoligaša još uvek nije slučaj.

   Iz tih razloga, s obzirom da Radnički nema direktora ili sportskog direktora, koji će “gledati napred” i raditi u ovom periodu značajne poslove, pirotski prvligaš je u podredjenoj situaciji.  

    U Radničkom očigledno da Marko Vidojević, pored treninga dva puta dnevno, mora da radi zajedno sa predsednikom i prelazni rok.

      Osim fudbalera koji su došli početkom priprema, golman Šuljagić Rad, Apostolović Radnički Niš , Petrović Car Konstantin, Manić i Zajić Dunav, Kostić Dubočica,  na treninzima nema drugih novajlija. 

    Da podsetimo da  smo blagovremeno upozoravali da Klub treba kadrovski ojačati, jer osim Nikolića  i Vidojevića, Radnički nema  parvog čoveka, iako ima plaćenih funkcija,  s autoritetom i znanjem da može raditi ozbiljnije.

     Sve to već pokazuje negativne posledice, jer kako napisasmo u početku,  vreme “ide” nema prostora za “filozofije”!

     Uz sve ovo, novi problem je iznenadna odluka Zajednice klubova Prve lige , da će klubovi biti obavezni da se medju starterima nadju i dva bonus igrača ( ne stariji od 21 godine). Prošle godine to su bili golman Cvetanović, Ćirković, Radičević, Petrović, Djordjević, Kamenović… Ćirković se vratio u niški Radnički, dok je pitanje  kvaliteta i spremnosti ovih mladića da se ,,sudare,, sa kvalitenim fudbalerima Prve lige.

   Marku Vidojeviću preostaje da uz pomoć svojih prijatelja, Grubera, Negića, Lazarevića  bude i u ulozi direktora Kluba i traga za rešenjima.  

   Treba reći da u pregovorima sa fudbalerima onim starijim i ovim koji su došli, tu i tamo ima zastoja, jer obe strane imaju svoje računice. Fudbaleri da dobiju što bolje uslove, ljudi u Klubu, da se “šire prema guberu”!

  Ono što je ovih dana popravilo raspoloženje,  je  sigurno, da je  Dragoslav Jocić Tref pokazao odredjeno interesovanje da se vrati u Klub. Saznajemo da je Tref u Pirotu, da je već jednom razgovarao   sa prvim ljudima Kluba i da bi trebalo da usledi i razgovor sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem.

   Eventualni dolazak čoveka koji je preporodio Radnički pre nekoliko godina i napravio tim i rezultate kakvi nisu u novijem period ostvareni, značilo bi mnogo i s obzirom na njegove pozicije i poznanstva sa ljudima u fudbalu ,  nadomestio bi sve nedostatke koje Radnički trenutno ima u organizaciji Kluba.

    Radnički prvu trening utakmicu igra u sredu, 10.jula u Kruševcu sa prvoligašem Trajalom, koji trenira  Goran Lazarević, bivši  šef Stručnog štaba Radničkog.

 Do početka prvenstva ugovorene su sledeće utakmice :

Radnik 13. jula, Timočanin 17. jula, Jagodina 20. jula, Orion 24, Dinamo Vranje 27. jula.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline