AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 06.02.2017. | objavio Plusonline

0

Marjan Živković : Da se nadamo da će nam vreme pomoći da se do 5.marta ipak,pripremimo! Izgubili smo mnogo !,,Ledeni dani,, su nas sputali!

Dok  sam danas   oko 15 časova  čekao Marjana Živkovića da postavi one ,,značke,,  pripremajući se za trening na četvrtom terenu, prvo što mi je na um palo, možda i zbog toga što  mi  je bilo sve hladnije kako je Sunce zalazilo, da je u životu, a posebno u sportu, faktor – vreme, izuzetno bitan.

Taj faktor, oličen u onom meteorološkom vremenu, ili ledenim danima koje smo imali  i onaj drugi da su izgubljeni brojni dani, radni sati pravih treninga, jer se naprosto nije imalo gde normalno da radi., doprineo je da je Radnički prošao četvrtu nedelju ,,rada,, a da  je danas prvi put izašao na  ,,normalan teren,,. Doduše bilo je vode i blata,  ali je veoma bitno  da će od danas faktički početi onaj pravi rad s loptom, odnosno, kako to treneri zovu, rad na ,,pravljenju igre,,!

Sve te detalje u razgovoru mi je rekao  i  Marjan Živković, pošto je pripremio ,,poligon,, za prve vežbe. Evo kako je to izugledalo.

U razgovoru sa Marjanom Živkovićem bio sam oprezan, jer nisam želeo da se bavim nekim direktnim pitanjima, iz prostog razloga što za to nisam imao uslova. Niti je rad u ove četiri nedelje bio onaj pravi, niti su trening utakmice, do poslednjeg drugog poluvremena protiv Sindjelića ,,ličile na nešto,, niti   su navodna pojačanja koja su ovih dana  prošla kroz ekipu, pomogla   Živkoviću   da u potpunosti  reši problem odlaska šestorice  fudbalera koji su napustili Pirot. Da ih nabrojim Ožegović, Kostić, Jovanović, Stojanović, Čolović i Perišić.       Ono što me obradovalo to je nastojanje Živkovića da u tim, ukoliko to situacija dozvoli ,,gura,, mlade igrače i što su se vratili provereni  Ivan Bulajić, Stefan Ćirić, Davor Petrov i Voja Ilić. Stigao je i iskusni Čordašić koji je igrao Super ligu za Donji Srem i veoma dobri  bek Bućković , koji je letos,,otpao,, zbog   Jovanovića.

Ono šro posebno hrabri i nastavlja tradiciju,  to su i mladići , Vasić,

Filipović, Stojanov, Vasov... Ako Spasića,Necu Petrova,  Necu Mančića,  Djurića, Davidovića, više ne  ubrajamo medju  njih.

Danas na treningu nije bilo Filipa Tolića zbog ispita na fakultetu i  trenera za ,,fizikalije,, Milana Stavela  koji je na skijanju. Vežbe zagrevanja ,,vodio,, je propfesor fizičlkog  Marko Mančić , možda i kao kapiten pride! .

Dakle, ovo je prvi razgovor sa Marjanom Živkovićem u fudbalskoj atmosferi. Ako ne zbog nečeg drugog, onda bar što se treniralo na travnatom terenu, normalnih dimenzija i što me sve podsetilo na ranije slične treninge.

Dakle, pola pripremnog perioda je prošlo. Ostala je još nepuna polovina jer prolećni deo prvenstva počinje prvog vikenda u martu.    Radnički u nedelju igra u Kruševcu protiv Napretka, superliogaša, kome će ovo biti poslednja provera pred prvenstvo. Treba se spremiti da ,,beli,, budu ozbiljan rival pojačanom timu novog trenera Vuka Rašovića

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline