AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 17.11.2017. | objavio Plusonline

0

Ljubomir Stojanović: Planirane investicije nisu samo u interesu HE“Pirot“, one su od višestruke koristi lokalne zajednice

U sklopu planiranih investicija HE „Pirot“ je nedavno započela opsežne radove na izgradnji puta od Brane na jezeru Zavoj do Toplodolske reke. Ukupna dužina puta je oko 4,5 kilometara. Zabeležili smo početne radove na veoma  zahtevnoj deonici prve faze izgradnje puta, sobzirom da se nalazi neposredno iza Brane gde se svojevremeno, davne 1963. godine obrušilo čitavo brdo i pregradilo reku Visočicu.

U prvoj fazi radiće se deonica neposredno iza Brane u dužini od 450 metara i isto toliko u drugoj fazi. Ukupna vrednost radova obe faze, koji se finansiraju sredstvima Elektroprivrede Srbije, je oko 22 miliona dinara rekao je, pored ostalog direktor HE „ Pirot“, Ljubomir Stojanović.

Sanacija klizišta je deo redovnih inversticija HE “Pirot“. Jedno od prioritetnijih bilo je klizište na samom početku jezera iz pravca Koprivštice na mestu zvanom „Trometarac“. Takodje, zahtevan posao s obzirom da je deo puta skliznuo ka jezeru. Put u dužino od oko sto metara osiguran je odvodnim kanalima dugačkim preko sto metara sa nekoliko šahtova za odvod vode.

Stručnjaci HE „Pirot“ registrovali su više klizišta na čitavom području akumulacije „Zavoj“. Redovno se prate i prema prioritetu saniraju. Direktor HE „Pirot“, Ljubomir Stojanović, kaže da je za sanaciju klizišta „Trometarac“ izdvojeno oko 12 miliona dinara.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline