Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 13.06.2018. | objavio Plusonline

0

Krupačka rampa je u kvaru! Vodite računa, zaustavite vozilo, osluškujte zvučni signal mašinovodje koji je “dobro obavešten” i dužan da stane! Ipak, oprezno!

Dugo smo danas čekali potpunu informaciju o Krupačkoj rampi. Sa Železničke stanice bili su “zakopčani do grla” jer, kako rekoše, nemaju pravo na izjave za medije.  Upućivali su nas na Medija centar Železnica Srbije. Tamo nismo mogli da pronadjemo odgovornog! Tokom popodneva, posle vaših brojnih poziva,  sa službenog mesta, izvor smo dogovorili da ne objavljujemo, rečeno nam je sledeće:

–     Rampa je u kvaru.  Mašinovodje su obaveštene, obavezni su da zaustave kompoziciju na nekoliko metara ipred rampe i zvučnim signalom upozore vozače, bickliste, pešake. Vozači su dužni da poštuju saobraćajne znake i zaustave vozilo. ( Ovo mi zvuči poznato !!!)

 Tokom popodneva iz “drugog izvora” saznali smo da će rampa biti popravljena za nekoliko dana i pokušavajući da objasne situaciju, “hrabrili gradjane” da su sigurni da se ništa neće dogoditi jer već postoje podignute rampe u našem kraju koje ne rade i gde su pravila ista kao na Krupačkoj rampi!

   Dakle, rampa je u kvaru, ova Krupačka. Na onoj Knjaževačkoj u pitanju je racionalizacija! Štednja!!! Čuvari su penzionisani, zamena nije potrebna!!! Vozovi  zvučnim signalima koji, kada ste tamo, samo pojačavaju utisak o atmosferi koju vidite pred sobom. Ovaj ,,drugi izvor,,  pomenu i rampu kod Staničenja. ,,Lepa parade,,! Dakle, tri !

Snimili smo pružni prelaz o kojem je reč. Voza u tom trenutku nije bilo!

      Naravno da nam preostaje da vas upozorimo, možda pre nego se začuje ,,glas,, mašinovodje. Mada, gospoda iz Beograda, mogla su odmah posle kvara,  da mejlom obaveste pirotske medije i da se čudom ne čudite i ne strahujete kada prelazite Krupačku rampu.

     Sad znate, dok se rampa ne popravi, a kvari se veoma često, (čak se ponekada i neko igra spuštajući je kad ne treba), vodite računa.

    Obratite pažnju, gledajte i slušajte zvučni signal, ne brinite kako nam reče ,,drugi izvor,, ništa se neće dogoditi.

    Daj Bože!

*Foto Đorđe Nikolov

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline