Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 13.09.2019. | objavio Plusonline

0

Košarkašice startuju 12.oktobra, u prvom kolu “Gimnazijalke”dočekuju Dubočicu iz Leskovca

Juče je u Nišu je održan sastanak klubova Prve regionalne ženske lige jug 2, na kome su prisustvovali Zoran Marković direktor kluba i Miomir Stanković, sekretar kluba. Na sastanku je, između ostalog, usvojen kalendar i propozicije takmičenja a izvučeni su i takmičarski brojevi.

Bilo je reči i o sistemu takmičenja za predstojeću sezonu. Ligu i ove sezone čine dve grupe (Istočna Srbija – 10 klubova i Zapadna Srbija – 8 klubova), a po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraju plej-of. Na kraju plej ofa samo prvoplasirana ekipa obezbeđuje plasman u jedinstvenu Drugu žensku ligu Srbije.

Takmičenje u Prvoj regionalnoj ženskoj ligi jug – 2 počinje 12/13. oktobra, a Gimnazijalac u
prvom kolu dočekuje novajliju u ligi ekipu Dubočica iz Leskovca.

Narednog vikenda se u Pirotu, u hali Kej, održava kvalifikacioni turnir kadetkinja (devojčice rođene 2003/04. godine) za plasman u jedinstvenu Žensku kadestku ligu Srbije. Na turniru pored Gimnazijalca učestvuju niški Student i ekipa Svrljiga.

Prema žrebu određenim na sastanku u Nišu, košarkašice Studenta i Svrljiga igraju međusobno polufinale dok u finalu Gimnazijalac čeka pobednika ovog susreta. Pobednik ostvaruje plasman u Žensku kadetsku ligu Srbije, među 12 najboljih kadetskih ekipa u Srbiji.

Utakmica Student – Svrljig igra se u nedelju od 11.00 sati, a finalna, gde se sastaju Gimnazijalac i pobednik polufinala igra se od 13.00 časova.

Tekst: ŽKK „Gimnazijalac“ Pirot
Miomir Stanković, sekretar kluba

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline