AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 26.10.2015. | objavio Plusonline

0

Komunalac poklonio Piroćancima moderan park!!!VIDEO

Sve je počelo 4. marta. Direkcija za izgradnju  već  je uradila  Projekat za uredjenje Parka kod Gradića u  dve faze. Prva je potpuna revitalizacija prvog parka, a druga podrazumeva veliki park i Gradić.  Javno preduzeće Komunalac, kao korporativno odgovorna firma, uključila se u realizaciju  uredjenja Parka i kanala oko Gradića. Oni koji dobro pamte , sećaju se kako je park nekada izgleda , a kanal godinama , iako su bili pokušaji da se očisti, bio je pravo ruglo. S obzirom na pozitivno poslovanje,  Komunalac je imao obavezu da odredjeni iznos uplati na račun opštinskog Budžeta. Prema rečima Bobana Tolića, radilo se o iznosu od oko 5 miliona dinara. Komunalac je u radove uložio oko 10 miliona sa radnom snagom i materijalom!

Poštujući sve one koji rade za Pirot i Piroćance, , odlučili smo da od prvog dana pratimo radove. Danas u 12 časova, ponovo smo bili sa Bobanom Tolićem, ,na licu mesta,, U parku naravno. Želeli smo da poklonimo kompletnu video  dokumentaciju koju smo objavljivali na Portalu Plus online ,   kako je gradjen park. Da ostane kao autentični dokaz za generqacije.  Dokumentacija   sadrži više od tri sata video materijala sa preko 9o različitih video snimaka. Sve to montirano na 2o diskova.

U Parku su  u toku završni radovi. Za neki dan, prema rečima Bobana Tolića, sve će biti završeno. Počelo se krajem zime, prošla su dva godišnja doba, evo i jeseni, , ali park  i dalje ima zelenu boju prošaranu   prvim opalim lišćem.

 

Treba očekivati da će naša Opština dobro proći na Konkursu prekogranične saradnje Projektom za dalje uredjenje ovog kompleksa i da će već na proleće  početi radovi u Velikom parku i  Gradiću .

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑