AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 12.09.2017. | objavio Plusonline

0

Ko se sve ovih dana “udavio” u pirotskoj vodi!!!???

(Ne)boldirani kurziv!!!

     Vladan Vasić, naš gradonačelnik je odmeren, vispren, veoma jak i jasan u procenama dogadjaja i kao takav zadobio je poverenje ne samo gradjana Pirota već i širom Srbije, ajde da dodam ono “i šire”!

   Elem, Vladan Vasić je svih ovih dana ćutao, nije želeo da se ,,meša” u , kako smo ih nazvali ,,tripartitne,, razgovore o vodi. Mi već duže vremena pokušavamo da napravimo razgovor sa njim, ali nam nije uspevalo!

  Valjda vrednujući veličinu i vrstu glasila, Vladan Vasić se juče pojavio na ,,velikoj televiziji” pričaju mi jutros na Redakciji, (od medija gledam neke druge, ovu ,,veliku,, iz zdravstvenih razloga ne) i narodu upravo rekao sve ono što je ovaj Portal objavljivao proteklih dana!!!!

   Inače, ako vas pamet služi, ako ne pogledajte tekst, pisali smo da nam nisu  bili jasni datumi i načini uzimanja uzoraka, nije nam bilo jasno da je  ,,tezga bend,, poslao Srbiji toliko alarmantnih  informacija, da se tresla Srbija!!!

  Nije nam bilo jasno kako da se razlikuje  kvaliteti vode na izvorištu i na česmi u centru!

  Nije nam bilo jasno da ima bakterija u hlorisanoj vodi!

  Nije nam bilo jasno zašto se i za koju paru ruši ugled jednog od vodećih preduzeća ove vrste u zemlji, ugled  direktora koji je ostvario izuzetne rezultate, a  koji je pred reizborom!!

     Nije nam bilo jasno od zvaničnika, ali i od novinara  da nedovoljno proverene informacije tako pošalju narodu!!! ! 

     Nije nam bilo jasno, jer, Srbija je sigurno posle njihovih alarmantnih nalaza i tekstova pitala, komentarisala:

  Gledaj onaj mnogo hvaljeni Pirot, ostao bez vode. Kakva šteta naneta “gradu koji raste”!!!???

      Kakva loša reklama!!Pola šlajfne teksta, pretvorene u dinare, koliko iznosi…

  Zašto ovo kažem? Kažem zbog toga što je Vladan Vasić sinoć, snimile moje kolege i jutros mi dostavile integralni tekst,  doslovce rekao  

 • Da je povodom situacije oko pijaće vode u Pirotu uneta bespotrebna panika. Bilo je neophodno ponoviti odmah uzorkovanje i ispitivanje vode čim su dobijeni prvi rezultati i to na mnogo ozbiljniji način. Mi smo uvek imali kvalitetnu i ispravnu vodu. Probleme smo ranije imali samo prilikom jakih kiša i dugih kišnih perioda i to na izvorištu Krupac i Crpnoj stanici Berilovac.
 •  Po meni, u trenutku kada su stigli prvi rezultati, moralo je odmah da se ponovi ispitivanje vode na mnogo ozbiljniji način, pre svega u pogledu načina uzimanja uzoraka. Bilo je tu nelogičnosti jer smo na izvorištu jedne crpne stanice imali situaciju da voda bude neispravna a da na česmi Kraljice Natalije voda bude ispravna. Druga nelogičnost je da imamo u istom uzorku maksimalno dozvoljenu količinu hlora i da imamo bakterije, što je nemoguće.
 • Čini mi se da je ovom situacijom pričinjena i materijalna i nematerijalna šteta Vodovodu ali i Gradu Pirotu, tačnije uticalo  na imidž Grada Pirota i direktora Vodovoda!!! To je sinoć rekao Vladan Vasić.

…………………………………………………

A sad, da nam pamet ne bude kratka, podsetiću šta je iz pera  dopisnika Bete, Blica i još nekih listova, iz pera dopisnika Tanjuga, Kurira, Alo, vlasnika  Pirotskih vesti, preneto, a preuzeli B 92 i još neke tv, čak i N1 i RTS , Južne vesti, Jug medija, dakle širilo se kao ,,kuga,, da je velika OPASNOST zahvatila Pirot. Voda je neispravna, ,,svira tezga bend”!

   Da ironija bude veća to je izašlo onog ,,istorijskog 1.septembra, a mi smo od 28. avgusta do tog 1. septembra  nesmetano pili vodu  i ništa nam nije bilo , a onda nam rekli – NE , nije za piće! I dopisnici odmah – juriš!!!

 Uostalom da pokažemo (ne)delo onih koji su juče, bez imalo profesionalnosti preneli gradonačelnikove reči, svesni ili ne da su se upravo ticale njih i njihovih  senzacija!!

A evo šta su pisali, ! Ako koza laže…

Opasnost u Pirotu: Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda – B92.net

 1. 09.2017. – Zavod za javno zdravlje u Pirotupreporučio je građanima da ne piju vodu iz gradskog vodovoda, zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode iz …

Voda iz gradske mreže u Pirotu neispravna za piće – Naslovi.net vesti

 1. B92pre 1 sat. B92Opasnost u Pirotu: Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda. B92. Zavod za javno zdravlje u Pirotu preporučio je građanima da ne piju vodu iz …

Zavod za javno zdravlje u Pirotu: Neispravna voda za piće – RTS

 1. 09.2017. – Vodaiz gradskog vodovoda u Pirotu neispravna je za piće, saopštio je Zavod za javno zdravlje u tom gradu i pozvao stanovništvo da se vodom za piće … Opasnost u Pirotu: Ne pijte voduiz gradskog vodovoda. B92 pre 1 dan …

Voda Za Piće – najnovije vesti – Naslovi.net

 1. Vodaza piće u Pirotu ispravna – i zvanično ukinuta zabrana … B92: Piroćanci mogu da odahnu – gradska voda je ispravna … Ono što jedemo nas ubija, ono što dišemo nas ubija, a sada čak i vaj-faj ivoda za piće predstavljaju smrtnu opasnost. … preporučuje za piće, jer su od od deset uzetih uzorakavode dva neispravna.

U Pirotu voda neispravna za piće – TIME.rs

 1. 09.2017. – Vodaiz gradskog vodovoda u Pirotu neispravna je za piće, saopštio je Zavod za javno zdravlje u tom gradu i pozvao stanovništvo da se vodom za … Opasnost u Pirotu: Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda · B92 – 01.09.2017.

Voda iz gradske mreže u Pirotu neispravna za piće – Srbija Vesti …

 1. Srbija – Zavod za javno zdravlje u Pirotupreporučio je danas građanima da ne piju vodu … Voda iz gradskog vodovoda u Pirotu neispravna je za piće, saopštio je … vesti b92.net b92.net · Opasnost uPirotu: Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda.

Pirot, izvorište “Gradište” uzrok nespravnosti vode? – Srbija Vesti …

 1. Zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode iz mreže gradskog vodovoda u … vesti b92.net b92.net Opasnost u Pirotu: Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda.

 Sve ovo je  u većini slučajeva, pretpostavljamo,  iz dva izvora Beta i Tanjug!

………………………………………………………………………

   A za to vreme, smatrajući da treba najpre utvrditi pravo stanje, uraditi više uzastopnih uzoraka, naći načina da se analize rade brže, slušajući  izjave direktora, mi smo smatrali upravo suprotno. Sačekajte ljudi, nije tako, dokazaće se da je voda na kraju… I tako smo i radili. Evo dokaza!

………………………………………………………….

10,10 h EKSKLUZIVNO – Zavod za javno zdravlje: 3, 2, 1… SAD!!! Voda ispravna može da se pije!

09.09.2017. | objavio PlusonlineČekajući ,,tripartitni,, sastanak koji će se, kako nezvanično saznajemo održati oko 11 časova u kabinetu direktora Vodovoda Zorana Nikolića, nezvanično

Stigli novi nalazi. ZZJZ javlja: Voda ispravna, ipak, nije za piće do sutra u 10h!!!!

08.09.2017. objavio Plusonline

Ono što smo znali, ili pretpostavljali, dogodilo se ! Voda je za piće, ali nije još uvek za piće.  

Vanredna Konferencija za novinare u JP Vodovod i kanalizacija – Zoran Nikolić: ZZJZ je dao preporuku, sanitarni inspektor nije potpisao zabranu. Da li je potrebno pet dana da se urade rezultati? Razmišljamo o još jednoj firmi za analizu vode!

02.09.2017.  objavio PlusonlineAdmin

Saopštenje Zavoda za javno zdravlje koje je na mejl u našu Redakciju stiglo u petak, 1. septembra  kasno popodne

…………………………………………………………………………………….

 I eto, tako se “rašomonijada” oko pirotske vode, u koju su se očigledno mnogi “udavili” završena onako kako smo mi od prvog dana govorili. Čekajte gospodo dopisnici ne žurite, ne javljajte Srbiji, pravi nalazi će tek stići. No, u etar otišlo i Srbija se smejala, rugala!!!

   Kada sam bio na brojnim seminarima i učio od velikana srpskog novinarstva, govorili su nam, jednom  izrečena neistina se ne ispravi! To je kao kad prosipate jastuk s paperjem! Ko će to sakupiti!?

   Naše kolege,  jastuk s paperjem nikada neće sakupiti. Uzalud je Zoran Nikolić govorio jedno, oni pisali drugo!

   Sad kada je Vladan Vasić izašao na “veliku televiziju” i rekao svoj stav, svi oni koji su “tezgarili” vodom, objavili su jutros  krupnim slovima njegovu izjavu , citiram:

     “Bespotrebna panika uneta  medju ljude, nanela je štetu imidžu grada, ali i direktoru,,!!! – Vladan Vasić!

 Toliko od nas, za vas! Kome se ne svidja, ima načina!

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


 • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline