Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kamera ne miruje

Objavljeno 14.08.2019. | objavio Plusonline

0

Kamera (nikada) ne miruje! Dve “sestre” u korovu; Nišava u kamenu i zemlji; umorni Turci još spavaju; drvored na Keju “oseća se bolje”!

  Juče sam u rano jutro “lovio uginulu ribu” i najavio da ćemo danas “šetati” obalom Nišave  i da ću vam pokazati interesantne detalje.

………………………………………………………………………

  • Što se uginule ribe tiče, samo kratko. Inspektor Štetić me uputio na Niš ili Vranje gde postoje , zamislite sve dame, koje su inspektori za ovu oblast. Dame su bile ljubazne, posebno Danica Djekić iz Niša, koju sam našao na terenu. Nije mi odgovorila na pitanje, kako se to iz Niša vidi uginula riba u Pirotu, ali mi je rekla da će obavestiti ribočuvarsku službu koja je iz Leskovca (!!!). I tu je “krug zatvoren”. Čisto sumnjam da će Leskovčani tako brzo  doći u Pirot!  A i  dok bi stigli, ehej, pitanje šta bi našli! Da se nadamo , što napisao juče Miljan Antić da je zbog niskog vodostaja i nedostatka kiseonika.

  ………………………………………………………………………

   Lepo jutro, nema oblačka. Nišava u svoj svojoj “količini” bez zavojske vode, “žuri” ka Nišu. Mića ribolovac iskoristio zemlju koja još stoji u Nišavi i stigao skoro do pola korita. Nisam video da grize, plovak ne drma. Mića je stara čekalica.

   Tu pored Miće ispričao sam vam prvu priču. “Koridorci” su jedno vreme ovde užurbano radili i… Više ih nema. Ostale gomile zemlje, rekoh, ostalo je i kamenje ali i nova zemlja, koju doduše u koritu ranije nije bilo!

    Rekoh, “koridorci” otišli, završili tunele, ostavili “brdo” zemlje da se “peče” na suncu . Juče ujutru, na  Koridoru, začudo malo vozila. Valjda  umorni Turci još spavaju.

   Ostavio sam ribara Miću, šešir od slame branio ga je od UV zračenja . Prvo, sledeće što sam želeo da vam pokažem, ako niste skoro išli na ovu stranu, kako izgleda sada Bistrica. Pre neki mesec bila je super, očišćen kej do kamena. Sada, “mladja sestra” našoj “velikoj” reci prati sudbinu. U korovu, kao i Nišava. I nikom ništa…

   Poslednja nada su stanari u “zelenoj zgradi” ! Njima će valjda ili još nekome, ovaj korov da zasmeta !!

   Sunce opeklo, treba bežati odavde.  Samo još da vam pokažem drvored na Keju i korov na nekada lepoj zelenoj površini. Izgledala je onako, kako, zahvaljujući Sportskom centru i Komunalcu izgleda onaj deo od Gazele  sve do Železničkog mosta, bogami i dalje prema Ržani .

 Evo, najpre ta “zelena” površina.  Čiča je kosio, prošlo vreme, korov se “vratio”.

 Saopštio sam  vam tamo  prvu dobru vest !  Ona opožarena površina, kako je zovu stručnjaci, skoro da se ne vidi. Niče mlada trava!

  I na kraju šetnje, kasnio sam na posao, još jedna dobra vest. Radnike Komunalca vidjao sam ovih jutara, zalivali su onaj deo drvoreda  gde su  vatra i gust  dim “napali” deo stabla i osušili lišće. Požutelo je kao i jesen. Sada je sve mnogo bolje. Vraća im se život !

…………………………………………………………………………

   Nema više. Ima još nešto dobro. Tamo na obali Nišave  kod Šulejinog brzaka radnici su kosili šiblje.  Kako bi bilo dobro “da pogreše” i nastave dalje tamo ka Prvom maju!

   Javiću vam !

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline