Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 02.12.2019. | objavio Plusonline

0

Kamera ne miruje! Obale Nišave, parking u Tajersu, klupa koja “pliva” i druga pitanja …

    Veoma često smo tokom ove godine skretali pažnju na uredjenje obala Nišave, posebno kod mosta na alternativnom putu. U okviru  radova  na Koridoru 10 i izgradnje ove deonice pored Tigar tajersa , samo korito Nišave i obale bile su degradirane. Naneto je mnogo kamenja, zemlje, Nišava je menjala tok, kamene obale su ruinirane.

   U nedelju, prilikom snimanja objave na naplatnoj rampi, iskoristili smo priliku da vam pokažemo kako sada izgledaju obale Nišave, od mosta kod izlaza Pirot Zapad, sve tamo do mosta na alternativnom putu .

U poslednje vreme, s obzirom na brojne prigovore, istakli smo problem parkiranja radnika Tigar tajersa. Vozila prilikom dolaska na posao ostavljaju se na trotoaru kod bivšeg Dragoša i na uzvišenju kod Železničke stanice. U Tajersu su najavili da će biti uradjen još jedan parking. Ulaziće se sa alternativnog puta.

    Nismo želeli da snimamo, tek, ovih dana videli smo “već vidjeno”! Da podsetimo one koji bi trebalo  da reaguju…

  • Dva saobraćajna znaka na Keju, kod Pešačkog i mosta na Drugom ringu, koja su često bila bačena u Nišavu, više ih nema !
  • Zastave na vrhu Kalea, Zakon o isticanju državnih simbola, za ovo, predvidja kazne .
  • U gradu, čak i u glavnim ulicama ima starih kuća sklonih padu.
  • Zgrada nekadašnjeg Grudnog odeljenja, preko puta Mlekarske škole, je pravo ruglo i ruži ovaj deo grada prema Industrijskoj četvrti. Ako ima vlasnika, da li i za koje vreme mora da privede nameni!  “Strava i užas” su  i zgrade Stare bolnice , odmah pored ulice Nikole Pašića.
  • Čemu služi i kome zgrada bivšeg Angroprometa, ruina ?
  • Juče je naš saradnik Nikola Spasić ilustrovao fotografijom još jednu “već vidjenu” pojavu !

 

Klupa “pliva” u Nišavi !

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline