Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kamera ne miruje

Objavljeno 17.06.2019. | objavio Plusonline

0

Kamera ne miruje! Nema nam Pirota, bez Keja i Nišave!

Subota, 15. jun 12 h

        “Odomaćila” se ova rubrika, izaziva interesovanje, ali i vaša regovanja.  Nastojimo da budemo hroničari ovog vremena! Želimo  da jednog dana, kada vreme zamakne, možete , prateći video reportaže, da se prisetite prošlog, ali i da, u vremenu ovom, saznate po nešto, o čemu možda niste znali, prolazeći gradom!

         Subotom, obično, u prepodnevnim satima, pre nego kod “Kengura” pretresemo sve dogodovštine, obično prošetam Kejom. Kako to obično kažem, šetamo, ja i ono moje drugo ja,  novinar, koji nikada ne spava.

        Spajamo lepo i korisno.

        Često prenosim primedbe mojih komšija u Beg Bašti, da je “naša” strana Keja tamo od Gazele prema Prvom maju zarasla u korov i da sve to više nije bezazleno. Zbog onog što kažu Srbija vode, da su se “odrekli” ovog prostora i proglasili ga vodoplavnim, dakle otpisali, ali i zbog toga da posle ovih kiša, sve i svašta, neću da kažem drugo, može da se vidi. Daleko bilo!

        Imajući to u vidu, šetajući onom stranom Keja, gde brine Sportski centar, bilo mi je drago, kao Piroćancu, što momci iz SC brinu i svakodnevno rade !

  Nastavio sam dalje. Nisam mogao da i ovo ne zabeležim. Predivno !

       U Hidrolektarani Pirot ovih dana su izmedju zahteva Koridora i svojih obaveza i iščekivanja Piroćanaca.  Stigla je zabrana, zbog radova na Koridoru, da se voda u Nišavu, Kompenzacioni bazen i Gradsko kupalište ne ispušta. Za  one koji su verni Nišavi, dobra vest, za proizvodnju struje, ne baš, za posetioce Gradskog kupališta i one koji su planirali da rade i kafićima, nikako! Zbog toga je sve aktuelnije pitanje  kada ćemo u Pirotu imati i Otvioreni bazen. Mladji kombinuju, odlaze u Babušnicu, Dimitrovgrad, na Jezero, Dag Banjicu, na Nišavu naravno. Na sve ovo sam pomislio, kada sam prolazio kraj pustih teniskih terena, dalje , kraj onog prostora do pruge. Korov, drveće…

Neša Djordjević  mi je kasnije potvrdio da će biti  pored Zatvorenog bazena. A tamo, na drugoj strani,  videćemo!

         Bio je to najtopliji vikend u ovoj godini. Prvi kupači, makar u ovom delu Nišave, krenuli su. HE Pirot ne radi, Nišava se polako “podgreva”. U subotu – na “šesticu”! Evo ih, kupaju se!

      I  konačno  kombinacija koja je skrenula pažnju. Kupate se u provereno čistoj vodi na Zatvorenom bazenu, a potom, na “plaži” uz muziku, sve čisto, uredjeno, napolju! Možda je i to bolje od nekih drugih prostora.

    Bila je to subotnja priča . Kako napisah, “kamera nije mirovala” ostavila je trag koji vam može koristiti. Ima tu i lepote i informacija i predloga i pohvala i uživanja. Od svega pomalo!

………………………………………………….. 

Nedelja,16. jun 19 h

    Ova nedeljna priča bila je drugačija. Nisam imao plan da nešto snimam. Šetnja redovna.  Jeste da su se oblaci poojavili tamo od Komarice, ali mi nije “ličilo na kišu”. I da sam hteo, nisam  mogao da pobegnem od novinara u meni! Odmiču radovi, Nišava se se raširila na krivini, za svaki slučaj. Ostalo još malo zemlje da se ukloni.

  E, a sad, prolećna idila !!! Nešto drugo se probudilo u meni! Čovek sam ! Sećam se da sam jednom na moru snimao ovako zalazak sunca. Ovo, nešto drugačije.

     Znate onu staru melodiju,  Ljiljana Petrović peva  Meseče srebrni plovi daleko ti, tvoj put dug i lep, vidi ceo svet …”

    Zastao sam i ovekovečio njegov “polazak na put”.

 Da sad ne pominjem da se javilo neko drugo raspoloženje u meni. Novinar je otišao!! Tamo na početku ovog Keja za gradjane “drugog reda”, kakva kontrast. Još jedna ! Ponovo prolećna idila!  Najlepša pesma, nema lepše. Uživajte ! Predvečerje, mesec je “otputovao” čuo se cvrkut ptica…

To je to za ovaj vikend. Sad da sa vama podelim i po koju sliku. Izazov, novinara u meni! Ili više od novinara! Čoveka !

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline