AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 11.07.2017. | objavio Plusonline

0

Kada je Zoran Nikolić došao da bude predsednik, poručio je: “Došli smo da radimo i gradimo novi Radnički!” Mi dodajemo: Oni koji su do sada razgrađivali – na kapiju!!!

Boldirani kurziv

Imam ovih dana dosta vremena da daleko od Pirota mislim o svom gradu, čitam naš portal, šaljem hiljadu SMS poruka na Viberu i ko zna koliko mejlova. Srce mi je tamo i još emotivnije , možda gledam na sve što se događa, jer svako odvajanje mi teško pada. 

   Nisam od onih koji koristi sve ,,blagodeti,, internet tehnologije. Imam mejl, android na kojem pratim sve vesti, običan sms i onaj na Viberu. Imam takođe Whatsapp i planiram Messenger . Dovoljno za normalnu komunikaciju sa ljudima pod punim imenom i prezimenom.

   Nemam nikakve profile, ni lažne ni svoje, nemam Fejsbuk i sve što kažem ili napišem, uradim to javno. Imam radio , portal, mejlove, ove ,,drangulije,, što sam pomenuo.

………………………………………………………

   Zašto sam vam ovo rekao? Zato što , prvo često čitam svakakve ,,bljuvotine, laži, uvrede ,,hrabrih,, iz senke koji se potpisuju raznim  imenima. Čitam i ne mogu da verujem, dokle ide ljudska mržnja i prostakluk!

………………………………………………………

  Rekao sam vam da  još iz jednog razloga imam sve to jer,  jedino gde komuniciram skoro 24 časa dnevno, imam  svoju ,,grupu,, na Viberu. Uključili su me četvorica ljudi, intelektualci, korektni u razmišljanjima, kritični kada je to potrebno. U njih imam veliko poverenje. I verujem im!  Svi su u fudbalu bili ili jesu sada.

  Teme su nam različite. Fudbal, politika, grad, svakodnevni život…  I verovali ili ne u većini slučajeva  smo istomišljenici!

……………………………………………………

   Zašto ovakav uvod? 

     Elem, jedan od njih, znajući da ne otvaram jedan požuteli pirotski portal, fotografsku radnju , koja dronom želi da pokaže kako bar tako može u “novinarske visine”!

    O tom nazovi portalu, koji sada uspeva sa devojčurcima na kupalištu,  glasnogovorniku lika i dela bivšeg, pisao sam još dok sam bio u Pirotu.

    Ronio je suze nad sudbinom svog ,,bosa,, koji mu je otvorio sva vrata i omogućio svu moguću privilegiju, ne samo u Radničkom već i na nekim ,,važnim,, događajima u Beogradu!!! To drugi mediji ne vide navodno i ne negoduju, jer neće ,,šefu za medije,, da se zamere !!!

   Elem ekipa iz grupe, ,,poludela,, zbog dva teksta objavljena u gore objašnjenom glasilu, poslala mi je da ih pročitam, znajući da će me dotaći u nerv!

…………………………………………………

  I jesu!

  U prvom tekstu nisam shvatio ko je bio glavni na prvoj Konferenciji za novinare na kojoj je uspešni direktor jednog od najboljih vodovoda u Srbiji, dakle, čovek od pedigrea i znanja, sada novi predsednik,  predstavio novog trenera i rekao svoje prve ciljeve !

 Glasnogovornik i čuvar ,,lika i dela,, ,,ex reseta,, više je tugovao nad odlazećim, objašnjavajući nam da će on biti tu, nigde neće ići, da će nastaviti da satire mladje kategorije i da je ovde na predlog novog predsednika.

    A pouzdano znam da su se na prvom uglu mimoišli. Zoran Nikolić bio je za novog trenera Dražena Dukića, a ,,ex reset,, za nekog drugog. Da ne pravimo reklamu čoveku. Nije propustio ,,čuvar lika i dela,, da citira bivšeg i kaže kako je on tu kad zatreba i ako zatreba.

  Ja dodajem: Ne, hvala, ne treba , jer ono šo je bilo, brzo treba zaboraviti.

……………………………………………………… 

   Istog dana na prozivci u svlačionici, gde je ranije zabranjivao novinarima ulazak, ponovo se pojavio iza ledja Zorana Nikolića, poručujući kroz tekst ,,fotografske radnje,, ponovo isto. Da, da, mene je predsednik molio! Znam, bilo je ,,suza,,!!!

………………………………………………………

   I sada, zašto ovo!

    Radnički je napravio veliki uspeh u prošle dve sezone!

 Prvi put ću kazati zašto.

    Do poslednjeg dana govorilo se da će Majo Vujović pod pritiskom Gorana Milanovića, sada srećom bivšeg čoveka u FSS i njegovog sina, velikog prijatelja ,,ex reseta,, inače predsednika Tabana, suditi za  Tabane.

    Tada su jedan vidjeni Piroćanac i vidjeni čovek iz Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, tražili od Zorana Petrovića iz sudijske organizacije, koji delegira sudije, da Majo sudi ,,pola pola,, POŠTENO!

   Radničkom je konačno to bilo potrebno jer je Radnički igrao bolji fudbal! I Majo ga je odsudio više nego časno i Marjanova ekipa je zasluženo slavila.

    Dakle, zasluge za plasman u Prvu ligu pripadaju fudbalerima, trenerima, poštenom sudjenju Maja Vujovića , našem čoveku i već pomenutom iz Regiona.

To je istina!! 

  Prva sezona u Prvoj ligi bila je uspešna i čestitke zna se kome pripadaju  – fudbalskom pogonu!

To je pra tema u kojoj ne vidim da je ,,ex reset,, nešto ,,resetovao,, nabolje!

……………………………………………………

   Ono zbog čega često reagujem je to da je u potpunosti ,,razresetovao,, mladje selekcije. Pre neki dan je otac supertalentovanih Nikole (omladinac) i Luke Petrovića (pionir) došao sav uznemiren i rekao novom predsedniku, ni krivom ni dužnom, da je odlučio da vodi decu iz Pirota,  jer ovde stagniraju. Ovde niko ne brine o mlađima, gleda na njih kao nešto što nije naše, pirotsko!

I Nikola i mali Lule, kome predviđam da će igrati u Zvezdi pa dalje po Evropi, otići će! Kao i Dika u Čukarički, čiji su nas treneri onog dana gledali u oči ,,pod zastavom,, ,,ex reseta,, i lagali da će nešto učiniti za Radnički. Dika je danas kadetski reprezentativac, a Radnički nije dobio ni par čarapa! Kao Dika, Nikola, Lule, otišao je i Vukan Đorđević u Niš, sada je u Zvezdi i da ne nabrajam!

………………………………………………………… 

    Dakle, protekla dva dana, umesto da se ,,bivši,, skloni, ne iritira roditelje,  ne stoji iza leđa novog predsednika jer njegova politika nije uspela, on duva u vrat. Zoran Nikolić je novi predsednik, novi čovek koji je došao novom politikom  ,,da radi i gradi novi  Radnički,, odabrao tim saradnika i novog trenera i Zorana Nikolića sada treba pustiti da radi.

Ko je koliko znao, pokazao je!

……………………………………………………………

    U mlađim kategorijama nema dece, nekada je kod pionira  centarfor branio na nekim utakmicama, nema uslova, nema opreme, nema rekvizita, bila je u svlačionici isključena struja, nema tople vode, blato na pločicama, toaleti Bože me sačuvaj! Ko brine?

 Ta deca imaju roditelje, gledaju i trpe, dok im ne ,,pukne film,, kao Zoci ili Luletovom i Nikolinom ocu. Tako će i drugima. I ko će ostati? Moraćemo, kao prošle sezone, da zovemo u podmladak momke sa strane u pomoć!!!

    Na video materijalu našeg portala video sam iste ljude iz vremena ,,bivšeg,,. Samozvani generalni sekretar, kome je kao tehničkom sekretaru mesto da ,,spava,, na stadionu, bude spona između rukovodstva  i trenera, vodi računa šta nedostaje, brine o terminima i o tome izveštava predsednika. Video sam i predsednikovog ,,drugog psa,, koji je do juče navijao protiv Radničkog, a prošle sezone dobio mesto da se šepuri kao i čovek s kravatom i izlazi na centar da ,,pomiluje i poljubi,, ruku glavnom sudiji! 

……………………………………………………

  I na kraju, uz ,,blagoslov,, pametnih ljudi iz moje ,,grupe,, koji se u potpunosti slažu sa ovim što pišem, poručujem:

Ostavite Zorana Nikolića, Dražena Dukića, Radeta Manića, Batu Mitrovića da rade. Ne ,,pomažite,, mnogo Zoranu Nikoliću, jer je to čovek koji ćuti i radi, ostvaruje odlične rezultate, ima savremene rezone i takvi mu ne trebaju. Pogotovo neuspešni !

Kompletiraće novi tim koji će vratiti Radnički kao ozbiljan i dobro organizovan Klub u svim delovima! Ne samo prvi tim, već i počupati korov, koji je tako uspešno ,,zalivao,,  kada su deca Radničkog u pitanju!

………………………………………………………… 

   Počinje nova sezona. Očekujemo da Zoran Nikolić presavije tabak i ne dozvoli ranije brojne greške. Od rukovođenja klubom, do  bahatosti  u odnosu na mladiće iz podmlatka koji su gladni dolazili na treninge,  Darka Vasića, Uroša Filipovića, Luke Petrovića, Predraga Ivkovića, kojima je trebalo u drugom delu prvenstva dati šansu, a ne nekima koji su došli u Pirot, da za dobru platu greju klupu! Sve je to stvar klupske politike, zar ne!!!?

………………………………………………………

Imam još neka pitanja za bivšeg, koji bi zbog njih trebalo da prestane da dolazi na Stadion, ali neću o tome! 

Čekam nove slavopojke o ,,ex resetu,, iz ,,raskrečenog pera,,  njegovog glasnogovornika! 

  Ljudi, roditelji nisu naivni!!!  U Radničkom je ostalo u kadetima i  pionirima malo dece. Petliće ,,hrani,, KMF Pirot! A, oko nas Dimitrovgrad, Bela Palanka, Babušnica, Knjaževac, Vlasotince. Da li je neko otišao da pogleda da li ima talenata?! A ima, sigurno!

 Gospodine bivši, pustite Zorana Nikolića da radi, nijedan Vaš savet neće pomeriti Radnički napred. To ste već pokazali.

Svoje ljude pod ruku, pa na tribine ili u neki drugi sport. 

 Tako ćete mnogo učiniti Radničkom!!!

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline