Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 01.03.2019. | objavio Plusonline

0

Još jedna lepa priča o Pirotu će obići svet. Naš grad posetili eminentni ruski novinari

Danas su u poseti Pirotu, posredstvom Turističke organizacije Srbije i Agencije za marketing i medije “Invictus” iz Beograda, bili eminentni novinari iz Rusije: Oksana Romina, predstavnik Komsomolskaje pravde, Danilo Smolev, prestavnik žurnala avio kompanije Red wings iz Moskve, Natalija Polmarov, predstavnik žurnala”Lisa” iz Moskve i PR Turističke organizacije Srbije za rusko tržište i Elena Preobraženskaja.

Razlog njihove posete je upoznavanje sa turističkim potencijalima Stare planine, istoimenog hotela na Jabučkom ravništu, skijalištem i smeštajnim kapacitetima ovog područja. Pored toga izdvojili su Pirot kao grad lider sa svom njegovom turističkom ponudom, brendovima, neponovljivom prirodom, kulturno istorijskim nasleđem, crkvama i manastirima i na kraju gastronomijom i našom tradicionalnom gostoljubivošću.

S obzirom na kratko vreme njihovog boravka uspeli smo da im pokažemo tvrđavu Kale, izradu pirotskog ćilima u Zanatskoj radionici “Damsko srce”, proces proizvodnje pirotskog kačkavalja u Mlekarskoj školi, tijabarsku Sabornu crkvu i gastronomske čarolije restorana Kraljev čardak.

 

Oduševljeni onim što su videli i probali obećali su da će verno preneti svojim čitaocima, koji se, inače, broje u stotinama hiljada, jer je reč o poznatim magazinima turističkih sadržaja.

Dobili smo i poziv da u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije učestvujemo na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi, septembra ove godine.

Očito je da je Pirot sve vidljiviji i interesantniji na turističkoj mapi Srbije, a za nas značajno još jedna lepa priča o Pirotu je otišla u svet!

Tekst i foto: TO Pirot Dragan Novaković

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline