Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 23.02.2018. | objavio Plusonline

0

Još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju 25. februara

Po nalogu Ministarstva zdravlja sve bolnice širom zemlje organizuju još jednu akciju besplastnih preventivnih pregleda. U Opštoj bolnici Pirot u nedelju 25. februara građani će moći da provere nivo šećera u krvi, moći će da urade tumor markere CL125, PSA, kardiološki i oftamološki pregled, rekao je dr Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Jovica Janković, načelnik Službe laboratorije ovom prilikom apelovao je na građane da nema potrebe da rade marker PSA više od jednom godišnje kada je rezultat više od 2,5 ili da rade više od jednom u dve godine kada je PSA manji od 2,5. Kada je u pitanju marker CL125 Janković je preporučio pacijentkinjama da potraže mišljenja lekara pre nego što dođu da rade marker, odnosno da dođu na laboratoriju ukoliko je lekar savetovao da to urade.

Internista dr Zoran Jovanović najavio je da će u nedelju pacijenti moći da urade ekg, proveru pritiska i šećera u krvi, kao i da će, ukoliko bude potrebno, biti upućeni na dalju dijagnostiku.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda trajaće od 8 do 16 časova.

U prethodnoj akciji, prema rečima dr Nebojše Jovanovića, urađeno je 290 ultrazvučnih pregleda abdomena, 67 mamografija i 353 laboratorijska nalaza tumor markera. Od ukupnog broja pacijenata 364 su imala zdravstveno osiguranje, a 22 su bila bez zdravstvenih knjižica.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline