Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 05.03.2016. | objavio Plusonline

0

Jednoglasnom odlukom, odbornici SO Dimitrovgrad predložili razrešenje direktora Regionalne deponije

Odbornici Skupštine opštine Dimitrovgrad na današnjoj sednici usvojili su predlog Nadzornog odbora JP Regionalana deponija i dali predlog za razrešenje.

Kako je sednica imala 25 tema , o Deponiji se odlučivalo na kraju, kao dopuna Dnevnom redu. Zoran Djurov, predsednik Opštine sa kojim smo razgovarali posle sednice , oko 18 časova rekao nam je da medju odbornicima nije bilo dileme.

–         Bila je ovo jedna od retkih odluka koju su odbiornici doneli jednoglasno.  Predlog za razrešenje dali su odbornici SNS-a u Skupštini opštine Dimitrovgrad . Nije bilo ni posebne rasprave, odbornici su prihvatili obrazoloženje nadzornog odbora.  

Podsećamo,  odluku da predlože razrešenje direktora regionačlne deponije Zorana Stankovića,  najpre su doneli odbornici SO Pirot, a potom i obornici na sednici   SO Babušnica.  Dejan Lazarević predsednik Skupštine opštine Babušnica  kaže da se u izveštaju navodi da je , pored ostalog, došlo do znatnog odstupanja od  Programa  poslovanja ovog javnog preduzeća u 2014. godini.

Zoran Krstić, predsednik nadzornog odbora kaže da su  odbornici skupštine opština  odluku doneli  u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.

  Predlog za razrešene je saglasan odredbi Zakona o Javnim preduzećima čl. 32 stav 2 . U predlogu se jasno obrazlaže da Stanković nije postupio po nalogu najvišeg upravljačkog tela, prekinuo svaki vid saradnje i nije dostavio na uvid korekciju Programa rada koju je naložio Nadzorni odborKomentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline