AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 24.06.2016. | objavio Plusonline

0

Holding kompanija „Progres“ u stečaju

Na osnovu Rešenja Privrednog suda u Nišu pokrenut je stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Holding kompanija „Progres“. Reč je o Preduzeću koje je prema ranijem Zakonu o stečaju otišlo u „automatski stečaj“. Medjutim , kada je Ustavni sud odredbe Zakona o stečaju proglasio neustavnim ono je praktično postalo ponovo aktivno privredno društvo, kaže Rodoljub Ćirić, predsednik Samostalnog sindikata Grada.

„S obzirom da je reč o Društvenom preduzeću za stečanog upravnika je odredjena Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Poverioci, odnosno bivši radnici, su u obavezi da svoja potraživanja prijave u roku ne kraćem od trideset i ne dužem od 12o dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Srbije. S obzirom da je rešenje objavljeno 17. juna poslednji rok za prijavljivanje potraživanja je 17. oktobar ove godine. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 8. jul  kada će biti održana sednica Skupštine poverilaca i izabran Odbor  poverilaca. Ročište za ispitivanje potraživanja zakazano je za 20. oktobar ove godine, kaže Ćirić.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline