Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 21.03.2014. | objavio Plusonline

0

HELP ponovo u Pirotu VIDEO

Organizacija  Help posle prvog dela projekta u kome je, krajem prošle godine, podržano 16 korisnika programa „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji“, u toku naredne dve nedelje na području pirotske opštine organizuje novi ciklus informativne kampanje za sva nezaposlena lica zainteresovana za ovakav vid podrške zapošljavanju. Na sastancima će biti dostupne detaljne informacije o procesu konkurisanja kao i prijavni formulari. Danas su informativni sastanci održani u naselju Rasadnik i u velikoj sali SO Pirot.

Stanislava Kulidžan, predstavnica nemačke organizacije HELP, rekla je da pored opreme, poslovnih i stručnih obuka, ciljnu grupu čine i marginalizovani Romi, čije učešće u projektu treba da iznosi najmanje 50 odsto od ukupno podržanih korisnika programa, i socijalno ugroženo stanovništvo, prvenstveno nezaposleni, koji će imati mogućnost dodatnog stručnog usavršavanja, obrazovanja i obuka


Inicijativu je podržao i Vlada Jašarević, predsednik  Udruženja Roma Atsinkani


Po završetku ovog informativnog sastanka održan je još jedan u velikoj sali Opštine Pirot

Raspored narednih prezentacija:

Ponedeljak, 24. mart, mala sala Doma kulture  Poljska Ržana u 11 časova, Dom kulture Krupac u 13 h.

Četvrtak, 27. mart, MZ Rasadnik u 11 časova, Svečana sala opštine Pirot u 13 h.

Ponedeljak, 31. mart , MZ Sukovo u 11 časova, OŠ Vuk Karadžić Barje Čiflik u 13h.

Četvrtak, 03. april, klub MZ Temska u 11 časova, MZ Rasadnik u 13 h.

Utorak, 08.april, svečana sala opštine Pirot u 13h.

Projekat finansira Nemacka vlada, sufinansiraju ciljni gradovi i opštine (Niš, Pirot, Smederevo) i traje do kraja 2016. godine.   U 2013. godini podržano je 16 korisnika, za  2014. godinu planirana je podrška jos 22 korisnika i to 12 za grantove visine 1.200 evra i 10 korisnika po 2.400  evra. Do kraja projekta cilj je da se omogući zapošljavanje najmanje 82 lica u opštini Pirot i podrži osnivanje dve kooperative.

U ovom momentu ukupan broj podrzanih grantovima u opremi u Pirotu iznosi 297 i jedna kooperativa, Udruzenje Staroplaninske peglane kobasice.

Tagovi: ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline