AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 31.01.2019. | objavio Plusonline

0

“Hasanaginica” nova predstava Ansambla Narodnog pozorišta Pirot

Narodno pozorište Pirot ovih dana priprema novu predstavu „Hasanaginica“ po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Andreja Cvetanovskog.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena glumačka ekipa i najavljene su ostale aktivnosti Pozorišta.

Direktor Gradimir Filipović kaže da u predstavi „Hasanaginica“ učestvuje ceo ansambl, u pitanju je zahtevniji komad, probe su u toku i očekuje da premijera bude u martu.

Mladi reditelj iz Makedonije, Andrej Cvetanovski, ističe da prvi put radi u Srbiji i smatra da je „Hasanaginica“ jedan od najinteresantnijih tekstova srpske književnosti koji treba da bude svojevrsna balkanska antička tragedija pošto je i pisana na tim principima. Cvetanovski kaže da mu je drago radi sa kompaktnom i dobrom ekipom u kojoj se oseća pozitivna atmosfera i veliki entuzijazam.

O podeli uloga govorio je Aleksandar Radulović.

Scenograf i kostimograf je Sergej Svetozarev, kompozitror Dimitar Andonovski i lektor Nataša Lilić.

Ulogu Hasan-age tumači Milan Nakov koji je ovom prilikom rekao da mu je veliko zadovoljstvo što Andrej Cvetanovski radi sa njima. Nakov dodaje da je veliki izazov pred njima, ali očekuju dobre rezultate.

Mlada glumica Danica Stanković igra Hasanaginicu. Ona je izrazila zahvalnost što joj je na početku karijere poveren veliki zadatak i nada se najboljem.

Direktor Gradimir Filipović je najavio da do kraja sezone planiraju da urade još tri premijere, radiće i dečju predstavu, ali i nastaviti da igraju svoje predstave. Na zahtev publike 13. februara igraće „Zarezoju“, imaće goste iz Dimitrovgrada, a javilo im se i srpsko pozorište iz Budimpešte čije gostovanje bi trebalo da bude u martu.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline